Mexicaanse bowl
- femsfoodcoaching
- 25 okt
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 15 min
In 15 minuten een heerlijke Mexicaanse bowl met Lassie Haverrijst, kruidig gehakt, tomatensalsa en romige guacamole. Super makkelijk en zo lekker dat je het morgen weer wilt maken! Ideaal voor een lazy girl dinner!

Ingrediƫnten (1 persoon)
1 bakje Lassie Haverrijst minuutje
ā 100 g (extra) mager rundergehakt
ā 2 tomaten
klein rood uitje
ā halve avocado
ā 2 lepels skyr of kwark
ā limoensap (vers of flesje)
ā 1 klein blikje kidneybonen
ā Handje verse koriander of peterselie, fijngehakt
ā Mexicaanse kruiden naar smaak
ā Snuf knoflookpoeder
Peper en zout
ā Klein scheutje olijfolie
Geraspte 30+ kaas of cheddar (naar smaak)
Bereiding Mexicaanse bowl
Bak het gehakt in een koekenpan met een klein beetje bakspray of olie. Breng op smaak met Mexicaanse kruiden, peper en zout.
Snijd ondertussen de tomaten en een kwart van de rode ui heel fijn. Meng met wat koriander (of peterselie), een scheutje limoensap, een beetje olijfolie, peper en zout tot een frisse tomatensalsa.
ā Prak de avocado met 1 el Skyr, een beetje limoensap, een snuf knoflookpoeder, peper, zout en wat fijngesnipperde rode ui tot een romige guacamole. Voeg eventueel wat koriander toe.
ā Spoel de kidneybonen af onder koud water en laat uitlekken.
ā Verwarm de Lassie Haverrijst 1 minuut in de magnetron.
Schep de rijst in een kom en verdeel er het gehakt, de tomatensalsa, kidneybonen en guacamole overheen.
Maak af met een eetlepel Skyr als topping en wat geraspte kaas.
Tip: Voeg wat jalapeƱo of chilivlokken toe als je van extra pit houdt.



