top of page

Loaded Mexican sandwich met guacamole

  • femsfoodcoaching
  • 7 jun 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 16 jul 2024

Bereidingstijd: 15 min Als je gek bent op de Mexicaanse keuken dan is dit een receptje voor jou! Je kunt dit eten als avondeten of als lunch, het staat binnen een handomdraai op tafel en is hartstikke lekker! Ik gebruikte voor dit recept de Braun Multiquick 5 Pro voor het hak- en snijwerk. Echt een geweldige machine.


Ingrediënten (2 personen)

  • 4 afbakbroodjes of getoaste boterhammen

  • ⁠1 rode ui

  • 1 paprika

  • 1 avocado

  • paar druppeltjes citroensap

  • ⁠175 g vega kruimgehakt

  • ⁠2 a 3 tl Mexicaanse kruiden (naar smaak)

  • 70 g tomatenpuree

  • ⁠peper en zout

  • handje geraspte kaas

  • paar blaadjes verse peterselie

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui

  2. Snijd de paprika in blokjes

  3. Pureer de avocado in een keukenmachine of met een vijzel tot een gladde massa

  4. Bak in een pan de paprika met de helft van de ui en voeg na ca. 3 minuten het vega gehakt, de Mexicaanse kruiden naar smaak en peper en zout toe.

  5. Roer daarna de tomatenpuree en kidneybonen erdoor en warm het geheel op

  6. Maak de guacamole door de gepureerde avocado te mengen met de ui, paar druppeltjes citroensap en peper en zout

  7. Besmeer de broodjes met guacamole, verdeel dan het mengsel uit de pan eroverheen en strooi er wat geraspte kaas over

  8. ⁠garneer met wat verse peterselie


Commenti


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page