Loaded Mexican sandwich met guacamole
- femsfoodcoaching
- 7 jun 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 16 jul 2024
Bereidingstijd: 15 min
Als je gek bent op de Mexicaanse keuken dan is dit een receptje voor jou! Je kunt dit eten als avondeten of als lunch, het staat binnen een handomdraai op tafel en is hartstikke lekker! Ik gebruikte voor dit recept de Braun Multiquick 5 Pro voor het hak- en snijwerk. Echt een geweldige machine.

Ingrediënten (2 personen)
4 afbakbroodjes of getoaste boterhammen
1 rode ui
1 paprika
1 avocado
paar druppeltjes citroensap
175 g vega kruimgehakt
2 a 3 tl Mexicaanse kruiden (naar smaak)
70 g tomatenpuree
peper en zout
handje geraspte kaas
paar blaadjes verse peterselie
Bereiding
Pel en snipper de ui
Snijd de paprika in blokjes
Pureer de avocado in een keukenmachine of met een vijzel tot een gladde massa
Bak in een pan de paprika met de helft van de ui en voeg na ca. 3 minuten het vega gehakt, de Mexicaanse kruiden naar smaak en peper en zout toe.
Roer daarna de tomatenpuree en kidneybonen erdoor en warm het geheel op
Maak de guacamole door de gepureerde avocado te mengen met de ui, paar druppeltjes citroensap en peper en zout
Besmeer de broodjes met guacamole, verdeel dan het mengsel uit de pan eroverheen en strooi er wat geraspte kaas over
garneer met wat verse peterselie
Commenti