Mexican smash burger taco
- femsfoodcoaching
- 6 dagen geleden
- 2 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 20 min
Deze Mexican Smash Burger Taco combineert het beste van twee werelden: sappige smash burgers en kruidige taco vibes. En dan een gezondere variant! Perfect voor een gezellige avond met vrienden of als je gewoon zin hebt in iets lekkers.

Ingrediënten (3 stuks)
3 kleine maistortilla's
200 g (extra) mager rundergehakt
Mexicaanse taco kruiden
Peper en zout
1 kleine rode ui, gesnipperd
Een handje geraspte kaas
1 eetrijpe avocado, fijn geprakt
1 eetlepel skyr of magere kwark
Een bosje koriander, fijn gehakt
Citroensap
2 flinke eetlepels light fritessaus of mayo
Chipotle kruiden of gerookte paprikapoeder
Knoflookpoeder
Handje ijsbergsla
Een aantal cherry tomaatjes + klein scheutje witte wijnazijn of bakje tomatensalsa (Bieze, bevat wel suiker)
Bereiding Mexican smash burger taco
Meng het gehakt met taco kruiden, peper en zout (naar smaak), 1/3 rode ui (gesnipperd) en een handje geraspte kaas.
Maak de guacamole door de geprakte avocado te mengen met de skyr/kwark, peper, zout, knoflookpoeder (naar smaak), wat koriander en een scheutje citroensap
Maak het sausje door de mayo te mengen met de chipotle kruiden of gerookte paprikapoeder (naar smaak), flinke snuf knoflookpoeder, peper en zout en een scheutje citroensap
Verdeel het gehakt over de bovenkant van de tortilla's, druk goed aan. Bak met de gehakt kant naar onder in een hete koekenpan, tot het gehakt gaar is. Bak ook nog even de andere kant van de tortilla.
Gebruik je geen kant en klare tomatensalsa? Snijd dan een aantal cherry tomaten in kwarten en meng met een klein scheutje witte wijnazijn (naar smaak) en een snuf knoflookpoeder.
Besmeer de taco's daarna met de guacamole, verdeel er dan sla overheen, wat rode ui, de tomatensalsa, de saus en tot slot wat gehakte koriander.
Eet smakelijk!
Comments