Kwarkbowl met gebakken peer
- femsfoodcoaching
- 15 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 5 mrt 2024
Bereidingstijd: 10 min
Kwark als ontbijt saai? Nee hoor! Zeker deze kwarkbowl met gebakken peer niet. Een heerlijke traktatie voor jezelf in de ochtend. Je topt 'm af met je favoriete toppings, zo maak je er helemaal je eigen feestje van!

Ingrediënten (1 persoon)
250 gram magere kwark (hoeveelheid kan je aanpassen naar eigen wens), optioneel op smaak gebracht met eiwitpoeder of flavour drops
1 peer (niet te rijp), in stukjes gesneden (ik laat het in de schil)
wat kaneelpoeder en een scheutje water
je favoriete kwark bowl toppings (ik roer er 50 gram rauwe groenterijst doorheen en top het af met chiazaad, lijnzaad en granola)
een drizzle 100% pindakaas of notenpasta Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder en flavourdrops hier!
Bereiding
Bak de stukjes peer in een pan met een scheutje water en flink wat kaneelpoeder.
Doe de deksel erop om het even te laten stoven
Breng intussen de kwark op smaak naar wens en doe je favoriete toppings erop
Doe naar een paar minuten de deksel van de pan tot het vocht verdampt is, als het te lang duurt kan je voorzichtig een beetje vocht uit de pan gieten in de wasbak
Wanneer de peer een beetje zacht is en lekker warm, doe je het vuur uit en verdeel je de perenstukjes over de kwark
Top af met je favoriete toppings en een drizzle 100% pindakaas of notenpasta
Comments