top of page

Green goddess pasta

  • femsfoodcoaching
  • 9 okt
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 20 min


Zin in een romige, groene pastasaus vol groente? Deze Green Goddess pasta met avocado, spinazie en courgette is fris, zacht en superlekker bij een krokante kipschnitzel uit de airfryer. Ook lekker met vis, garnalen of gebakken kip. Makkelijk te maken en perfect als doordeweekse maaltijd.


green goddess pasta

Ingrediƫnten (2 personen)

  • 150 g volkoren pasta (bijv. rigatoni)

  • 1 rijpe avocado

  • 1 courgette

  • 200 g verse spinazie

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 100 ml kookroom light

  • halve el citroensap

  • Hand verse basilicum

  • halve tl zout

  • Peper

  • Bakspray

  • (Optioneel) geroosterde pijnboompitten

  • Voor erbij: krokante kipschnitzel (kant-en-klaar, airfryer 180 °C – 8 Ć  10 min, halverwege keren)

    Ook lekker met vis, garnalen of gebakken kip!

Bereiding green goddess pasta

  1. Kook de pasta volgens de verpakking.

  2. Snipper de ui en knoflook en fruit dit in bakspray in een ruime pan.

  3. Snijd de courgette in blokjes, voeg toe en bak zacht in ongeveer 8 minuten

  4. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.

  5. Doe courgette, spinazie, avocado, kookroom, citroensap, basilicum, zout en peper in een blender of gebruik een staafmixer. Mix tot een gladde, romige saus.

  6. Meng de saus met de pasta.

  7. Serveer de pasta op borden, leg de krokante schnitzel ernaast of in reepjes erop, en maak af met pijnboompitten

Ā 
Ā 
bottom of page