top of page

Gezonde nacho's

  • femsfoodcoaching
  • 2 dagen geleden
  • 2 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 15 min


Zin in een hartige snack of een makkelijke avondmaaltijd die voelt als comfort food, maar dan met een voedzame twist? Deze gezonde nacho’s maak je van maistortillas in de airfryer en stapel je vol met een warme bonen-paprika topping en gesmolten kaas. Perfect als voedzame borrelhap of makkelijke maaltijd. Je maakt ze in no-time en ze smaken verrassend vers en vullend!


gezonde nacho's

Ingrediënten (2 personen)

  • 6 mini maistortilla's (La Morena)

  • 1 grote rode paprika, in blokjes gesneden

  • 1 gele ui, gesnipperd

  • 1 verpakking vega kruimgehakt

  • 1 klein blikje kidneybonen

  • 1 klein blikje tomatenpuree

  • Mexicaanse kruiden

  • 1 avocado

  • 3 el skyr of magere kwark

  • paar druppeltjes citroensap

  • knoflookpoeder

  • paprikapoeder

  • olijfoliespray

  • peper, zout

  • 2 handjes geraspte 30+ kaas

  • bosje koriander of peterselie, fijn gehakt

Bereiding gezonde nacho's

  1. Snijd alle maistortillas in 6 driehoekjes.

  2. Spray licht met olijfolie en kruid met bijv. paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout

  3. Bak ze krokant in de airfryer op 180 graden 5 a 7 min en laat daarna even afkoelen (kan ook in de oven, dan iets langer in de oven)

  4. Fruit een gesnipperd uitje in een hapjespan met olijfoliespray

  5. Voeg de paprikablokjes toe

  6. Voeg daarna het vega gehakt toe, een blikje tomatenpuree en 2 a 3 el water

  7. Breng op smaak met Mexicaanse kruiden en eventueel peper en zout

  8. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel goed af, roer dit door het prutje en laat het geheel opwarmen

  9. Leg een laag van de zelfgemaakte chips in een ovenbestendige schaal, schep daar het bonenprutje overheen en top af met wat geraspte 30+ kaas

  10. Zet voor ca. 5 minuten in de airfryer totdat de kaas gesmolten is (of in de oven, misschien iets langer)

  11. Prak intussen de avocado en meng met 1 el skyr, een paar druppeltjes citroensap, wat koriander of peterselie naar smaak, peper, zout en knoflookpoeder. Breng het geheel op smaak.

  12. Serveer de nacho's met de guacamole, skyr/kwark (als vervanging voor creme fraiche) en strooi er nog wat koriander of peterselie overheen.

Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page