Gezonde nacho's
- femsfoodcoaching
- 2 dagen geleden
- 2 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 15 min
Zin in een hartige snack of een makkelijke avondmaaltijd die voelt als comfort food, maar dan met een voedzame twist? Deze gezonde nacho’s maak je van maistortillas in de airfryer en stapel je vol met een warme bonen-paprika topping en gesmolten kaas. Perfect als voedzame borrelhap of makkelijke maaltijd. Je maakt ze in no-time en ze smaken verrassend vers en vullend!

Ingrediënten (2 personen)
6 mini maistortilla's (La Morena)
1 grote rode paprika, in blokjes gesneden
1 gele ui, gesnipperd
1 verpakking vega kruimgehakt
1 klein blikje kidneybonen
1 klein blikje tomatenpuree
Mexicaanse kruiden
1 avocado
3 el skyr of magere kwark
paar druppeltjes citroensap
knoflookpoeder
paprikapoeder
olijfoliespray
peper, zout
2 handjes geraspte 30+ kaas
bosje koriander of peterselie, fijn gehakt
Bereiding gezonde nacho's
Snijd alle maistortillas in 6 driehoekjes.
Spray licht met olijfolie en kruid met bijv. paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout
Bak ze krokant in de airfryer op 180 graden 5 a 7 min en laat daarna even afkoelen (kan ook in de oven, dan iets langer in de oven)
Fruit een gesnipperd uitje in een hapjespan met olijfoliespray
Voeg de paprikablokjes toe
Voeg daarna het vega gehakt toe, een blikje tomatenpuree en 2 a 3 el water
Breng op smaak met Mexicaanse kruiden en eventueel peper en zout
Laat de kidneybonen uitlekken en spoel goed af, roer dit door het prutje en laat het geheel opwarmen
Leg een laag van de zelfgemaakte chips in een ovenbestendige schaal, schep daar het bonenprutje overheen en top af met wat geraspte 30+ kaas
Zet voor ca. 5 minuten in de airfryer totdat de kaas gesmolten is (of in de oven, misschien iets langer)
Prak intussen de avocado en meng met 1 el skyr, een paar druppeltjes citroensap, wat koriander of peterselie naar smaak, peper, zout en knoflookpoeder. Breng het geheel op smaak.
Serveer de nacho's met de guacamole, skyr/kwark (als vervanging voor creme fraiche) en strooi er nog wat koriander of peterselie overheen.
Comments