Gevulde courgette
- femsfoodcoaching
- 4 apr 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 25 apr
Bereidingstijd: 15 + 20 min Ook wel courgette a la Jeannette genoemd, een recept van mijn moeder namelijk. Daarom extra bijzonder dat dit heerlijke recept nu een plekje op mijn website krijgt! Lekker, makkelijk en vooral ook voedzaam. Ga jij deze gevulde courgette binnenkort proberen?

Ingrediënten (2 personen)
2 courgettes
1 kleine ui
zout, peper en Italiaanse kruiden
140 g tomatenpuree
1 volkoren beschuit
200 gram tartaar, (extra) mager rundergehakt of 1 verpakking vega kruimgehakt
Een handje geraspte 30+ kaas
Bereiding gevulde courgette
Verwarm de oven voor op 200 graden
Was de courgette, snij in de lengte doormidden en kook ze ongeveer 5 min
Giet af en laat een paar minuten afkoelen
Als het voldoende afgekoeld is hol je het vruchtvlees er voorzichtig uit met een lepel, de schil moet heel blijven.
Rul het gehakt samen met de kruiden en een gesnipperde ui, voeg het vruchtvlees van de courgette toe. Voeg de tomatenpuree toe. Stamp de beschuit fijn en gebruik dit als paneermeel om het geheel te binden.
Als het een compacte massa is en je vindt het goed op smaak, leg je de courgettes in een ovenschaal, vul je ze met het gehaktmengsel en strooi je er wat kaas eroverheen
Bak het af in de oven, laat het mooi bruin kleuren en de kaas smelten in de oven, ongeveer 20 min



