Paprika tomaat soep
- femsfoodcoaching
- 26 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 5 dagen geleden
Bereidingstijd: 20 min
Wij eten hier zo ongeveer elke zondag soep. Heerlijk! En een makkelijke manier om een flinke portie groenten binnen te krijgen. Deze plantaardige paprika tomaat soep is daar weer een perfect voorbeeld van. En saai is ie zeker niet!

Ingrediënten (4 personen)
1 ui
2 tenen knoflook
Wat gedroogde tijm
Klein blikje tomatenpuree
6 paprika’s (bij voorkeur gele, oranje of rode, zo min mogelijk groene)
1 blik gepelde tomate
2 groenten boullion blokjes
800 ml water
1 bakje haver fraiche
Bereiding paprika tomaat soep
Snijd de ui en knoflook fijn en fruit aan in een soep pan of hapjes pan
Snijd intussen de paprika in stukken.
Strooi wat gedroogde tijm bij de ui en knoflook en doe het blikje tomatenpuree erbij . Fruit dit ook aan. Pas op dat het niet aanbrandt.
Voeg vervolgens de paprika toe en bak een paar minuten mee. Daarna doe je de tomaten in blik erbij, de boillionblokjes en het water.
laat het geheel 5 tot 10 minuten koken tot de paprika zacht genoeg is om te blenden.
Doe de haver fraiche erbij en blend het geheel met een staafmixer of in een blender.
Breng op smaak met zout en peper
Serveer optioneel met een blaadje basilicum. Eet smakelijk!
Kommentare