top of page

Paprika tomaat soep

  • femsfoodcoaching
  • 26 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 5 dagen geleden

Bereidingstijd: 20 min Wij eten hier zo ongeveer elke zondag soep. Heerlijk! En een makkelijke manier om een flinke portie groenten binnen te krijgen. Deze plantaardige paprika tomaat soep is daar weer een perfect voorbeeld van. En saai is ie zeker niet!

Recept voor paprika tomaat soep

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • Wat gedroogde tijm

  • Klein blikje tomatenpuree

  • 6 paprika’s (bij voorkeur gele, oranje of rode, zo min mogelijk groene)

  • 1 blik gepelde tomate

  • 2 groenten boullion blokjes

  • 800 ml water

  • 1 bakje haver fraiche

Bereiding paprika tomaat soep

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit aan in een soep pan of hapjes pan

  2. Snijd intussen de paprika in stukken.

  3. Strooi wat gedroogde tijm bij de ui en knoflook en doe het blikje tomatenpuree erbij . Fruit dit ook aan. Pas op dat het niet aanbrandt.

  4. Voeg vervolgens de paprika toe en bak een paar minuten mee. Daarna doe je de tomaten in blik erbij, de boillionblokjes en het water.

  5. laat het geheel 5 tot 10 minuten koken tot de paprika zacht genoeg is om te blenden.

  6. Doe de haver fraiche erbij en blend het geheel met een staafmixer of in een blender.

  7. Breng op smaak met zout en peper

  8. Serveer optioneel met een blaadje basilicum. Eet smakelijk!


Kommentare


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page