top of page

Geroosterde bloemkoolsoep

  • femsfoodcoaching
  • 28 jan
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 14 aug

Bereidingstijd: 20 + 35 min


Deze heerlijke bloemkoolsoep is het ultieme comfortfood met een gezonde twist! De geroosterde bloemkool geeft een diepe, nootachtige smaak, terwijl de knapperige volkoren croutons zorgen voor een fijne bite. Perfect als voedzame lunch of lichte avondmaaltijd. Lekker simpel én boordevol groenten – een echte topper voor elk moment.


Gezonde geroosterde bloemkoolsoep

Ingrediënten (2 kommen)

Voor de soep:

  • 5oo g (diepvries) bloemkool roosjes

  • 2 grote sjalotten of 3 kleine

  • 3 tenen knoflook

  • halve tl gedroogde basilicum of Italiaanse kruiden

  • halve tl gedroogde tijm

  • halve el olijfolie

  • peper en zout

  • 1 groente bouillonblokje opgelost in 450 ml heet water

  • 1 tl groene pesto


Voor de croutons:

  • 3 kleine of 2 grote boterhammen

  • halve el olijfolie

  • halve tl knoflookpoeder

  • peper en zout

Bereiding bloemkoolsoep

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Pel de sjalotten en snijd in parten

  3. Doe de bloemkool en sjalotten in een kom samen met een halve el olijfolie, peper en zout en de kruiden. Hussel door elkaar

  4. Leg een vel bakpapier op een bakblik en verdeel de groenten hierop. Doe de tenen knoflook erbij, je hoeft ze niet te pellen. Bak de groenten voor 30 a 35 min in de oven tot ze binnen te verkleuren.

  5. Maak intussen de bouillon en laat afkoelen

  6. Snijd de boterhammen in blokjes van ca 1x1 cm. Doe ze in een kom samen met de olijfolie, knoflookpoeder en peper en zout. Bak de blokjes in een droge koekenpan voor 10 tot 15 minuten, hussel regelmatig om tot ze aan alle kanten krokant zijn. Laat afkoelen.

  7. Laat de groenten enkele minuten afkoelen en doe ze daarna in de Braun Powerblend 9 samen met de bouillon. Gebruik de soepstand Door de wrijving van de messen wordt de soep heerlijk warm. Zonder de Braun Powerblend kan je de soep ook maken met een staafmixer of reguliere blender. Warm de soep dan nog wel even op in een pan.

  8. Verdeel de soep over 2 kommen, garneer met een lepeltje groene pesto en verdeel er de croutons overheen. Eet smakelijk!

bottom of page