top of page

Gerookte kip salade met mango en cashewnoten

  • femsfoodcoaching
  • 27 jun 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 16 jul 2024

Bereidingstijd: 10 min Zelf broodbeleg maken is helemaal niet moeilijk of ingewikkeld. Met slechts een paar ingrediënten maak je deze heerlijke en zomerse gerookte kip salade met mango en cashewnoten. Voor het hak- en snijwerk gebruikte ik de Braun Multiquick 5 Pro.



Ingrediënten

  • 150 g gerookte kip

  • ⁠100 g (niet al te rijpe) mango

  • 25 g cashewnoten, geroosterd

  • ⁠peper

  • een kwart tl paprika poeder

  • 2 el magere yoghurt

  • 1 el fritessaus / mayonaise light

  • een paar takjes verse peterselie, fijngehakt


Bereiding

  1. Snijd de kip in kleine blokjes van maximaal 1 x 1 cm

  2. Hak de cashewnoten kort in een keukenmachine of vijzel

  3. Bewaar apart in een schaaltje

  4. Snijd de mango in kleine blokjes

  5. Doe dit daarna in een schaaltje en meng met de yoghurt, mayo, paprikapoeder en peper naar smaak

  6. Roer de gerookte kip erdoor en 3/4 van de cashewnootjes

  7. ⁠proef of je de smaak goed vindt en breng optioneel op smaak met extra peper (en indien gewenst zout)

  8. verdeel er voor het serveren de resterende nootjes overheen en wat peterselie

Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page