top of page

Frittata van kliekjes

  • femsfoodcoaching
  • 28 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 25 apr

Bereidingstijd: 5 + 20 min Wil jij meer groenten eten en/of minder eten weggooien? Wanneer je kliekjes aardappel en groenten over hebt, maak er dan deze voedzame frittata van voor de lunch (of voor avondeten de volgende dag)! Super lekker, makkelijk en duurzaam!

Recept voor frittata van kliekjes

Ingrediënten (1 persoon)

  • Restjes aardappel en groenten (ik had paprika en cherrytomaatjes) Let op: de aardappel moet wel al gekookt/bereid zijn! Ik gebruik voor dit recept kliekjes van het avondeten, de aardappel is dan dus al gaar. Heb je geen kliekjes dan moet je de aardappel van te voren dus nog koken.

  • 2 eieren

  • scheut (ongezoete plantaardige) melk/drink

  • Zout, peper en Italiaanse kruiden

  • Klein handje geraspte 30+ kaas


Bereiding frittata van kliekjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Klop het ei met een scheut melk met een garde.

  3. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden

  4. Doe de groenten in een ovenbestendig schaaltje en schenk daaroverheen het ei mengsel

  5. Strooi er tot slot de geraspte kaas overheen, en optioneel nog wat kruiden

  6. Bak voor ca 20 minuten in de oven


bottom of page