Frittata van kliekjes
- femsfoodcoaching
- 28 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 25 apr
Bereidingstijd: 5 + 20 min
Wil jij meer groenten eten en/of minder eten weggooien? Wanneer je kliekjes aardappel en groenten over hebt, maak er dan deze voedzame frittata van voor de lunch (of voor avondeten de volgende dag)! Super lekker, makkelijk en duurzaam!

Ingrediënten (1 persoon)
Restjes aardappel en groenten (ik had paprika en cherrytomaatjes) Let op: de aardappel moet wel al gekookt/bereid zijn! Ik gebruik voor dit recept kliekjes van het avondeten, de aardappel is dan dus al gaar. Heb je geen kliekjes dan moet je de aardappel van te voren dus nog koken.
2 eieren
scheut (ongezoete plantaardige) melk/drink
Zout, peper en Italiaanse kruiden
Klein handje geraspte 30+ kaas
Bereiding frittata van kliekjes
Verwarm de oven voor op 200 graden
Klop het ei met een scheut melk met een garde.
Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden
Doe de groenten in een ovenbestendig schaaltje en schenk daaroverheen het ei mengsel
Strooi er tot slot de geraspte kaas overheen, en optioneel nog wat kruiden
Bak voor ca 20 minuten in de oven



