Flatbread met kip
- femsfoodcoaching
- 30 apr
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 15 min
Een flatbread met kip, met een frisse en kruidige smaak dat lekker en vullend is ā zonder gedoe? Deze versie met krokante kip en de Citrus, Limoenblad & Maanzaad-dressing van Remia Botanicals is precies wat je zoekt. In minder dan 15 minuten op tafel, boordevol smaak Ć©n ideaal voor elke dag.

Ingrediƫnten (4 stuks)
200 gram kipfilet (rauw)
2 volkoren beschuiten
1 ei
een handje volkoren meel
peper, zout, paprikapoeder en knoflookpoeder
2 handjes sla
1 eetrijpe avocado
4 flatbreads
Citrus, Limoenblad & Maanzaad-dressing van Remia Botanicals
Bereiding flatbread met kip
Snijd de kip in (8) stukken
Zet 3 kommen op het aanrecht; 1 kom met een handje volkoren meel 1 kom met een geklopt eitje 1 kom met 2 gestampte volkoren beschuiten, peper en zout naar smaak, en een flinke snuf knoflook- en paprikapoeder (tip: gebruik niet te weinig zout, dan wordt de kip flauw)
Haal de stukken kip eerst door het kommetje met volkoren meel, daarna door het ei, en daarna door het paneermeel (van beschuiten)
Bak de kip in ca. 10 min gaar in de airfryer, halverwege even omschudden (heb je geen airfryer, dan in een koekenpan)
Verwarm de flatbreads conform instructies op de verpakking, ik deed dit in de grill
Pel de avocado, verwijder de pit en snijd in plakken
Bouw de broodjes op met plakjes avocado, een handje sla, de kipstukjes en top af met Citrus, Limoenblad & Maanzaad-dressing van Remia Botanicals



