top of page

Eiwitrijke appel kaneel tiramisu

  • femsfoodcoaching
  • 16 mrt
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 10 min

Wie zegt dat tiramisu alleen een dessert kan zijn? Deze appel-kaneel tiramisu is een voedzame en eiwitrijke versie die je als ontbijt of lunch kunt eten. Met een frisse appel-kaneelsmaak en een luchtige structuur voelt het als een verwenmoment, terwijl het toch gezond en makkelijk te maken is. Begin je dag extra lekker!


ree

Ingrediënten (1 persoon)

  • 2 plakken zero volkoren ontbijtkoek

  • een kopje (decaf) koffie of espresso

  • 250 gram skyr of kwark

  • 15 g eiwitpoeder vanille

  • kaneelpoeder

  • 1 kleine appel


Bereiding

  1. Snijd de appel in blokjes en strooi er wat kaneelpoeder overheen. Warm dit afgedekt ca 1,5 min op in de magnetron op vol vermogen zodat de appel zacht is. Laat een beetje afkoelen. Op een bord koelt het sneller af.

  2. Meng skyr met eiwitpoeder en een snuf kaneel. Als je het niet zoet genoeg vindt kun je meer eiwitpoeder of zoetstof toevoegen.

  3. Doop de ontbijtkoek in de koffie en leg op de bodem van een schaaltje

  4. Als de appel wat is afgekoeld, verdeel je dit over de ontbijtkoek en daarna stort je de skyr/kwark eroverheen.

  5. Je kunt dit afgedekt in de koelkast bewaren zodat de ontbijtkoek wat zachter wordt en de koffie er intrekt maar je kunt dit ook direct opeten. Strooi er voor het serveren nog wat kaneelpoeder overheen.

bottom of page