Eiwitrijk monchou taartje
- femsfoodcoaching
- 13 feb
- 2 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 20 min + minimaal 5 uur wachttijd
Zin in een romig monchoutaartje, maar liever een lichtere en eiwitrijke variant? Dit eenpersoons taartje is dan perfect! Je geniet van de heerlijke smaak en romige textuur, zonder dat het een suiker- of calorieënbom is. Ideaal als ontbijt, lunch, toetje of tussendoortje! Ook helemaal leuk voor Valentijnsdag!

Ingrediënten
Voor het 'monchou' mengsel:
220 g naturel skyr
30 g zuivelspread light
15 g vanille eiwitpoeder
1 gelatine blaadje
Voor de bodem:
2 speculoos koekjes (of volkoren biscuits)
15 g havermeel
10 g amandelmeel
een kneep honingvervanger
een schepje 100% appelmoes
Voor het kersenmengsel:
125 g diepvries kersen
1 tl vanille aroma
halve tl (vanille)suikervervanger
een scheutje water
een maizena papje (1 el koud water met 1 el maizena mengen)
Bereiding
Leg de gelatine in een schaaltje koud water. Laat minimaal 10 min weken.
Meng de ingrediënten voor de bodem, doe in een (hartjes) springvorm of schaaltje van 12cm en druk goed aan. Zet in de koelkast.
Meng in een schaaltje de skyr, zuivelspread en eiwitpoeder.
Warm de diepvries kersen op in een pannetje met een scheutje water en doe de vanille aroma en suiker erbij. Optioneel kan je de kersen een beetje fijn prakken. Als de kersen warm zijn dan doe je er af en toe een scheutje van het maizena papje doorheen en laat het indikken tot de gewenste dikte. Dit doe je in een schaaltje en laat je afkoelen.
Doe een flinke schep van het skyr mengsel in een pannetje, warm voorzichtig op, NIET KOKEN, en los de gelatine erin op. Meng dit met de rest van het skyr mengsel.
Stort het skyr mengsel in het taart vormpje en verdeel het kersenmengsel er voorzichtig overheen. Laat minimaal 5 uur opstijven, ik maak het een avond van te voren.
Comments