Crème brûlée cheesecake
- femsfoodcoaching
- 21 feb 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 18 sep 2024
Bereidingstijd: 10 + 20 min Ontbijten met taart, wie wil dat nou niet? Geloof me, aan deze cheesecake denk je gedurende dag nog meerdere keren terug 😍

Ingrediënten (1 persoon)
een springvorm van ca 12 cm
Voor de bodem:
1 volkoren of haver biscuit
20 g volkoren meel
Halve tl suikervervanger
13 g light boter (voor op brood) of 100% appelmoes (is wel minder lekker)
Voor de cheesecake:
1 verpakking Ísey Skyr Crème brulee
35 g Zuivelspread light
1 ei
13 g custardpoeder
Optioneel als topping:
Een lepeltje suikervervanger
Een gas/crème brulee brander Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rest in met bakspray
Stamp de biscuit fijn en meng met de overige ingrediënten.
Smelt de boter in de magnetron en maak er een kruimelig deeg van.
Stort dit op de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel
Meng de ingrediënten voor de cheesecake en klop goed met een garde tot het een egaal beslag is.
Stort dit op de bodem en bak 20 minuten in de oven. Het is goed als de bovenkant niet meer nat is (een beetje flubberig mag wel!)
Laat afkoelen en zet daarna een paar uur in de koelkast. Je kan dit ook een avond van te voren maken en een nachtje in de koelkast zetten.
Voor het serveren kan je er optioneel wat suikervervanger overheen strooien. Zeef dit wel eerst zodat je alleen de kristallen overhoudt en strooi wat kristallen over de bovenkant.
Ga er daarna met een brander overheen tot de bovenkant een beetje hard is.



