top of page

Cottage cheese pasta met krokante parmaham

  • femsfoodcoaching
  • 15 okt
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 20 min


Romig, zacht en toch vol van smaak; deze cottage cheese pasta met wortel en tomaat is een heerlijke voedzame maaltijd met extra groenten in de saus en is rijk aan eiwitten!


cottage cheese pasta

Ingrediƫnten

  • 150 g volkoren pasta (bijv. rigatoni)

  • ⁠2 middelgrote wortels, in plakjes

  • 200 g cherrytomaten, gehalveerd

  • ⁠1 kleine ui, gesnipperd

  • 1 teentje knoflook, fijngehak

  • ⁠200 g cottage cheese light

  • ⁠⁠bakspray

  • 1 tl Italiaanse kruiden

  • kwart tl gerookte paprikapoeder

  • ⁠Peper en zout naar smaak

  • ⁠4 plakjes parmaham

  • een scheutje kookvocht om de saus wat dunner te maken

Bereiding cottage cheese pasta

  1. Kook de pasta conform de instructies op de verpakking.

  2. Verhit bakspray in een pan en bak de ui en wortel samen ongeveer 5 minuten, tot ze wat zachter worden.

  3. Voeg de cherrytomaten, knoflook, Italiaanse kruiden en gerookte paprikapoeder toe. Bak nog 4–5 minuten mee, tot alles goed zacht is.

  4. Doe de gebakken groenten in een blender of gebruik een staafmixer. Voeg de cottage cheese, peper en zout toe en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe als je de saus iets dunner wilt.

  5. Bak de parmaham krokant in een droge koekenpan. Laat even afkoelen en breek in stukjes.

  6. Meng de saus met de pasta en verwarm kort door op laag vuur. Serveer met de krokante parmaham bovenop.

bottom of page