Cottage cheese pasta met krokante parmaham
- femsfoodcoaching
- 15 okt
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 20 min
Romig, zacht en toch vol van smaak; deze cottage cheese pasta met wortel en tomaat is een heerlijke voedzame maaltijd met extra groenten in de saus en is rijk aan eiwitten!

Ingrediƫnten
150 g volkoren pasta (bijv. rigatoni)
ā 2 middelgrote wortels, in plakjes
200 g cherrytomaten, gehalveerd
ā 1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehak
ā 200 g cottage cheese light
ā ā bakspray
1 tl Italiaanse kruiden
kwart tl gerookte paprikapoeder
ā Peper en zout naar smaak
ā 4 plakjes parmaham
een scheutje kookvocht om de saus wat dunner te maken
Bereiding cottage cheese pasta
Kook de pasta conform de instructies op de verpakking.
Verhit bakspray in een pan en bak de ui en wortel samen ongeveer 5 minuten, tot ze wat zachter worden.
Voeg de cherrytomaten, knoflook, Italiaanse kruiden en gerookte paprikapoeder toe. Bak nog 4ā5 minuten mee, tot alles goed zacht is.
Doe de gebakken groenten in een blender of gebruik een staafmixer. Voeg de cottage cheese, peper en zout toe en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe als je de saus iets dunner wilt.
Bak de parmaham krokant in een droge koekenpan. Laat even afkoelen en breek in stukjes.
Meng de saus met de pasta en verwarm kort door op laag vuur. Serveer met de krokante parmaham bovenop.



