Cottage cheese bagels
- femsfoodcoaching
- 20 uur geleden
- 2 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 10 + 17 min
Zin in iets hartigs Ʃn voedzaams? Deze cottage cheese bagels maak je van cottage cheese en volkorenmeel. Lekker luchtig van binnen, met een goudbruin korstje van buiten. Ideaal als ontbijt of lunch, en je maakt ze gewoon in de airfryer! Ze bevatten slechts 6 ingrediƫnten!

Ingrediƫnten (4 stuks)
120 g volkorenmeel
1,5 tl bakpoeder
1/8 tl zout
200 g cottage cheese (light)
extra volkorenmeel voor het werkblad
1 ei (om te bestrijken)
all about bagel seasoning (of een andere topping naar keuze)
Bereiding cottage cheese bagels
Blend de cottage cheese in een blender of keukenmachine tot een glad geheel.
Meng het meel met bakpoeder en zout in een kom.
Doe de gepureerde cottage cheese in een andere kom, voeg het kommetje meel toe en meng tot het deeg loskomt van de zijkanten.
Kneed het deeg op een werkblad bestrooid met volkorenmeel.
Kneed 15-20 keer tot het soepel is en niet meer plakt. Voeg wat extra meel toe als dat nodig is.
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een sliert van ca. 18 cm lang en 2,5 cm dik.
Vorm er een ring van en knijp de uiteinden goed vast.
Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en strooi er āall about bagel seasoningā overheen.
Bak ze in een voorverwarmde airfryer op 170 °C voor ca. 17 minuten, tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn. Laat ze daarna minimaal 15 minuten afkoelen voor je ze doorsnijdt.
Tip: Je kunt ze ook in de oven bakken op 190 °C (boven- en onderwarmte) voor 25ā30 minuten.
In een luchtdicht bakje blijven ze 3ā4 dagen lekker vers. Je kunt ze ook invriezen nadat ze zijn afgekoeld. Maar vers zijn ze het allerĀ lekkerste!
Comments