top of page

Cinnamon roll cake

  • femsfoodcoaching
  • 21 feb 2024
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 14 aug

Bereidingstijd: 10 + 50 min Deze cinnamon roll cake is heerlijk smeuïg en vol warme kaneelsmaak. Een voedzame traktatie die perfect is voor elk moment van de dag! Deze cake behoeft verder geen lange introductie, ga maar snel aan de slag met bakken!

Cinnamon roll cake

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

Droge ingrediënten:

Tweede rijtje ingrediënten:

  • 160 ml ongezoete (plantaardige) melk/drink

  • 65 g zonnebloemolie (of olijfolie)

  • 75 g ongezoete appelmoes

  • 50 g suikervervanger

  • 3 eieren

  • 1 tl vanille aroma

Voor de kaneelswirl:


Bereiding cinnamon roll cake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier

  2. Meng de droge ingrediënten met elkaar in een kom

  3. Meng in een andere kom de ingrediënten van het tweede rijtje met elkaar

  4. Meng de droge door de natte ingrediënten, roer goed, maar niet te hard. Het is prima als er een paar klonten in het beslag zitten.

  5. Meng in een schaaltje de suikervervanger en kaneel met elkaar

  6. Stort de helft van het beslag in de cakevorm.

  7. Daaroverheen strooi je driekwart van de kaneelsuiker.

  8. Daarna stort je de andere helft van het beslag eroverheen en strooi hier de overgebleven suiker overheen.

  9. Steek een mes verticaal in het beslag en ga met een zigzaggende beweging van links naar rechts.

  10. Er ligt nu kaneelsuiker op de bovenkant van de cake, dit moet je goed in de bovenste 1,5 cm van het beslag, zodat er een lekkere kaneelsuikerkorst ontstaat. Verdeel hiervoor voorzichtig losse kaneelsuiker door de bovenkant van het beslag, maximaal 1,5 cm diep. Je kan de cake in de oven schuiven zodra er geen losse suiker meer op de bovenkant ligt.

  11. Bak vervolgens ca. 50 minuten af in de oven. Als een satéprikker er schoon uit komt dan is de cake gaar.


bottom of page