Appel kaneel slofjes
- femsfoodcoaching
- 21 feb 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 11 mrt 2024
Bereidingstijd: 40 min
Deze heerlijke en schattige gebakjes zien er misschien niet voedzaam uit maar dat zijn ze wel!

Ingrediënten (4 stuks)
4 mini sloffenvormpjes (ik heb van Broba)
40 gram havermeel
40 gram amandelmeel
Snuf zout
0,5 tl bakpoeder
1 ei
2 el magere kwark
Flavourdrops/shot vanille (of zoetstof en vanille aroma)
1 flinke el suikervervanger
Voor de custard pudding:
25 gram vanille custard
20 gram suikervervanger
250 ml (ongezoete plantaardige) melk
een spuitzak
Voor de appel kaneel topping:
1 kleine appel, in blokjes gesneden
wat kaneelpoeder
Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 g hete lucht.
Doe alle ingrediënten voor de slofjes in een kom en maak er een egaal beslag van. Proef of je ze zoet genoeg vindt en bedenk dat er wat zoetheid verdwijnt bij het bakken
Vet de vormpjes in met bakspray, leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de vormpjes erop
vul de vormpjes met het beslag, doe in de oven voor 20 a 25 min
Maak intussen de custard pudding conform de instructies op de verpakking, zet het vuur uit als t voldoende is ingedikt en laat even afkoelen.
Als het lauw is dan vul je de spuitzak en leg dit in de koelkast zodat t verder kan indikken
bak de appel blokjes met kaneel in een pan met bakspray tot ze iets zachter zijn geworden
Haal de slofjes uit de oven en verwijder voorzichtig de vormpjes. Laat de slofjes afkoelen.
De slofjes staan wat bol door het rijzen in de oven. Snijd met een scherp broodmes voorzichtig deze bolling van de slofjes af en hol de slofjes een beetje uit met een lepel (ca 0,5 a 1 cm diep).
Tot slot vul je de holling van de slofjes met custard pudding uit de spuitzak en verdeel je zigzaggend de rest van de pudding over de slofjes.
Top af met de appel stukjes en genieten maar!



