Cinnamon roll baked oats
- femsfoodcoaching
- 31 mrt
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 10 + 30 min
Houd je van cinnamon rolls én havermout? Dan is deze cinnamon roll baked oats iets voor jou! Een warme, smeuïge ovengebakken havermout met die heerlijke kaneelsmaak – als een gezond ontbijt én een verwennerij in één. En je krijgt meteen 100 gram verstopte groenten binnen!

Ingrediënten (2 porties)
200 g pompoenpuree
2 eieren
1 rijpe banaan, fijn geprakt
100 g havermeel
30 g eiwitpoeder vanille
1,5 tl bakpoeder
Voor de kaneel swirl:
2 tl baked oats beslag
1 tl kaneel
1 tl suikervervanger
10 g light boter, gesmolten
Voor de icing (optioneel):
15 g poedersuikervervanger
10 g zuivelspread light
10 ml melk
Verder nodig:
2x glazen ovenschaaltje 0,7 l inhoud
bakspray
Spuitzak of afgeknipte hoek van een diepvries zakje
Bereiding cinnamon roll baked oats
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven en onderwarmte
Meng alle ingrediënten met elkaar voor de baked oats (eerste rijtje)
Spray bakspray in de schaaltjes en verdeel het beslag over de 2 schaaltjes
Meng de ingrediënten voor de kaneel swirl, doe in de spuitzak of diepvrieszak (hoek) en knip het puntje eraf. Maak een spiraal op beide cakes
Bak voor 30 min in de oven
Top optioneel af met de icing, meng daarvoor alle ingrediënten met elkaar en roer goed door met een kleine garde en schenk het eroverheen.
Comments