top of page

Cinnamon roll baked oats

  • femsfoodcoaching
  • 31 mrt
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 10 + 30 min


Houd je van cinnamon rolls én havermout? Dan is deze cinnamon roll baked oats iets voor jou! Een warme, smeuïge ovengebakken havermout met die heerlijke kaneelsmaak – als een gezond ontbijt én een verwennerij in één. En je krijgt meteen 100 gram verstopte groenten binnen!


cinnamon roll baked oats

Ingrediënten (2 porties)

  • 200 g pompoenpuree

  • 2 eieren

  • 1 rijpe banaan, fijn geprakt

  • 100 g havermeel

  • 30 g eiwitpoeder vanille

  • 1,5 tl bakpoeder

Voor de kaneel swirl:

  • 2 tl baked oats beslag

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl suikervervanger

  • 10 g light boter, gesmolten

Voor de icing (optioneel):

  • 15 g poedersuikervervanger

  • 10 g zuivelspread light

  • 10 ml melk

Verder nodig:

  • 2x glazen ovenschaaltje 0,7 l inhoud

  • bakspray

  • Spuitzak of afgeknipte hoek van een diepvries zakje

Bereiding cinnamon roll baked oats

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, boven en onderwarmte

  2. Meng alle ingrediënten met elkaar voor de baked oats (eerste rijtje)

  3. Spray bakspray in de schaaltjes en verdeel het beslag over de 2 schaaltjes

  4. Meng de ingrediënten voor de kaneel swirl, doe in de spuitzak of diepvrieszak (hoek) en knip het puntje eraf. Maak een spiraal op beide cakes

  5. Bak voor 30 min in de oven

  6. Top optioneel af met de icing, meng daarvoor alle ingrediënten met elkaar en roer goed door met een kleine garde en schenk het eroverheen.

Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page