Banaan pindakaas ijs
- femsfoodcoaching
- 20 jul 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 11 jul
Bereidingstijd: 5 min + 24 uur wachttijd
Ik ben zo blij met mijn Ninja Creami! Ik vind het zo leuk om te experimenteren met het maken van ijs. Echt een geweldig apparaat, zeker een aanrader! En zeg nou zelf; er gaat toch niks boven de combinatie banaan pindakaas? Ik moest dit dan ook in ijs verwerken! Het is echt smullen.

Ingrediƫnten (1 portie)
250 ml halfvolle (houdbare) melk
100 g cottage cheese
ā 1 zeer rijpe banaan
ā 15 g pindakaas poeder
15 g eiwitpoeder vanille
0,75 tl xantaangom
snuf zout
Optioneel top je het af met wat plakjes banaan, chocoladedruppels en een drizzle pindakaas. Ook lekker met wat muesli
Bereiding banaan pindakaas ijs
Blend de melk, cottage cheese, eiwitpoeder, pindakaaspoeder, zout en banaan tot een glad mengsel
Blend daarna kort de xantaangom mee
vries voor minimaal 24 uur in
ā haal het 8 minuten van te voren uit de vriezer
ā spoel even af onder de warme kraan
ā gebruik de light icecream stand op de Ninja Creami en daarna nog een respin zonder vocht
Top af met plakjes banaan, chocoladedruppels en een drizzle pindakaas



