top of page

Banaan pindakaas ijs

  • femsfoodcoaching
  • 20 jul 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 5 min + 24 uur wachttijd


Ik ben zo blij met mijn Ninja Creami! Ik vind het zo leuk om te experimenteren met het maken van ijs. Echt een geweldig apparaat, zeker een aanrader! En zeg nou zelf; er gaat toch niks boven de combinatie banaan pindakaas? Ik moest dit dan ook in ijs verwerken! Het is echt smullen.



Ingrediƫnten (1 portie)

  • 200 ml halfvolle (houdbare) melk

  • 75 g cottage cheese

  • ⁠1 banaan

  • ⁠1 el pindakaas poeder

  • ⁠1/4 tl guar gom + 1 tl lecithine (1 tl xantaangom kan ook in plaats hiervan)

  • ⁠halve tl vanille flavor powder van ESN ⁠

  • snuf zout

  • ⁠als extra’s voegde ik 2 el Holie chocolade muesli toe en 2 el protein puffies

  • Optioneel top je het af met wat plakjes banaan, chocoladedruppels en een drizzle pindakaas.


Bereiding

  1. Blend de melk, cottage cheese en banaan tot een glad mengsel

  2. mix er daarna met een kleine handmixer het bindmiddel, flavor powder en zout doorheen

  3. vries voor minimaal 24 uur in

  4. ⁠haal het 15 minuten van te voren uit de vriezer

  5. ⁠spoel even af onder de warme kraan

  6. ⁠gebruik de light icecream stand op de Ninja Creami en daarna indien nodig nog een respin zonder vocht

  7. ⁠doe daarna de extra’s erdoor en klik op extra’s

Recente blogposts

Alles weergeven

ComentƔrios


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page