Aspergesoep
- femsfoodcoaching
- 18 apr
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 21 apr
Bereidingstijd: 20 min
Het aspergeseizoen is weer van start en Aspergecentrum daagde mij uit om een leuk recept met asperges te delen. Ik ben van makkelijke en snelle recepten, deze soep is daar weer een perfect voorbeeld van. Binnen 15 a 20 minuutjes kan je aan tafel! En deze soep is zónder boter en bloem! Ook leuk voor Pasen!

Ingrediƫnten (4 flinke kommen)
1 kg asperges (minder kan ook, maar dan heb je minder groenten)
2 uien
1250 ml groente bouillon
150 g zuivelspread light
een papje van 4 el maizena met 6 el koud water
300 g baconreepjes
optioneel: wat gehakte bieslook
Bereiding aspergesoep
Pel de ui en snipper deze. Fruit deze aan in een soeppan met een beetje bakspray.
Schil intussen de asperges en snijd in stukken van 2,5 - 3 cm. Snijd de achterkant (het harde houtachtige stuk) eraf.
Voeg de asperges toe aan de pan met de ui en bak even mee. Breng op smaak met peper en zout.
Bak in een aparte pan de spekjes (baconreepjes)
Voeg de bouillon toe aan de soeppan en laat 8 tot 10 min koken tot de asperges gaar zijn. Zet het vuur zacht. Roer dan de zuivelspread erdoor tot dit volledig is opgelost.
Voeg daarna kleine beetje van het maizena papje toe totdat de soep de gewenste dikte heeft.
Schenk de soep in de kommen en verdeel er de gebakken spekjes overheen en optioneel wat gehakte bieslook.



