Apple pistache rolls
- femsfoodcoaching
- 28 sep
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 5 + 17 min
Deze crispy apple pistache rolls zijn een lekkere en lichte variant op de klassieke appelflap. Gemaakt met rijstvellen, gevuld met zoete appel en kaneel en afgewerkt met pistachecrème en nootjes. Een verrassend makkelijk recept dat er ook nog eens feestelijk uitziet!

Ingrediënten (2 stuks)
4 rijstvellen
1 appel
1 tl kaneel
1 el suikervrije maple syrup
2 tl gehakte pistachenootjes (+ extra voor topping)
30 g (suikervrije) pistachepasta (voor de drizzle)
Bakspray
Bereiding apple pistache rolls
Snijd de appel in kleine blokjes. Meng met kaneel en de maple syrup.
Maak de rijstvellen nat zoals op de verpakking staat.
Leg 2 rijstvellen overlappend op je werkvlak.
Leg de helft van de appelvulling in een strook in het midden.
Strooi er wat gehakte pistachenootjes over.
Rol op tot een lange rol.
Rol deze daarna op als een kaneelrol, zodat er een spiraal ontstaat.
Herhaal dit voor de tweede rol.
Leg de rolletjes in een voorverwarmde airfryer. Spray in met bakspray.
Bak 12 minuten op 180 °C, daarna nog 5 minuten op 200 °C voor extra crunch. Draai elke 5 minuten om.
Top af met een drizzle pistachepasta en maak af met extra gehakte pistachenootjes.



