top of page

Appelmoes cake

  • femsfoodcoaching
  • 16 feb
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 14 aug

Bereidingstijd: 10 + 45 min

Deze appelmoes cake is een gezonde en voedzame keuze voor elk moment van de dag. Een leuke variant op bananenbrood! Gemaakt met volkoren meel, eiwitpoeder, noten en rozijnen biedt het een heerlijke balans tussen smaak en voedingsstoffen. Het is makkelijk te maken en perfect als ontbijt, snack of lekker tussendoortje. Probeer dit recept en geniet van een voedzame traktatie!


appelmoes cake

Ingrediënten

  • 350 g 100% appelmoes

  • 1,5 el zonnebloemolie

  • 1 tl vanille extract

  • 3 eieren

  • 110 g volkoren meel

  • 70 g havermeel

  • 40 g eiwitpoeder vanille

  • 2,5 tl bakpoeder

  • 1,5 tl kaneel

  • snuf zout

  • 30 g gehakte noten

  • 20 g rozijnen

Bereiding appelmoes cake

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden, boven en onderwarmte

  2. Bekleed een cakevorm van 25 cm met bakpapier

  3. Meng in een grote kom de appelmoes, eieren, olie en vanille-extract tot een glad mengsel.

  4. Meng in een andere kom het volkoren meel, havermeel, eiwitpoeder, bakpoeder, kaneel en zout.

  5. Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en roer voorzichtig tot alles goed gemengd is. Voeg noten en rozijnen toe, schep dit door het beslag.

  6. Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en ca. bak 45 minuten in de oven, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

bottom of page