Andijviestamppot met vega gehakt en jus
- femsfoodcoaching
- 14 okt
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 25 min
Deze makkelijke en smeuĆÆge andijviestamppot heeft net wat meer smaak heeft dan de standaard variant en dit moet je proberen! Met een heerlijke en hartige vegetarische jus en vegetarisch gehakt.

Ingrediƫnten (2 personen)
600 g kruimige stamppot-aardappelen (voorgekookt)
200 g rauwe andijvie, fijngesneden
iets minder dan een eetlepel light boter voor op brood
1 verpakking vega kruimgehakt
1 rode ui, fijngesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1,5 el sojasaus
1,5 tl honingvervanger
iets minder dan 1,5 tl mosterd
200 ml water
zout, peper en nootmuskaat naar smaak
Bereiding andijviestamppot
Kook 600 gram aardappelen gaar in licht gezouten water.
Verhit wat bakspray in een koekenpan en fruit de fijngesnipperde rode ui tot glazig. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
ā Voeg het vega gehakt toe en bak even mee. Voeg de sojasaus, honing en mosterd toe en roer goed door. Giet het water erbij en laat het geheel 5 Ć 6 minuten zachtjes inkoken er een jus ontstaat
Giet de aardappelen af, laat even uitstomen en stamp ze tot een smeuĆÆge puree samen met wat kookvocht en een scheutje melk.
Roer er een kleine eetlepel light boter doorheen en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Meng 200 gram rauwe andijvie door de warme puree zodat de andijvie slinkt
Proef en breng eventueel extra op smaak met wat peper of een paar druppels extra sojasaus.
ā Serveer de andijviestamppot met de vega gehaktjus erover of ernaast.


