Udonnoedels met vega gehakt
- femsfoodcoaching
- 1 mei
- 2 minuten om te lezen
In het kader van de Aziatische week bij Picnic ging ik aan de slag met een Aziatisch recept uit hun app. Ik koos voor een recept van udonnoedels met vega gehakt en gaf er mijn eigen draai aan. De originele dressing is met tahin maar ik maakte er een limoen-pindadressing van! Dit recept staat binnen 15 minuten op tafel en is daarom ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd! Je kan het eventuele nog voedzamer maken door de udonnoedels te vervangen door volkoren noedels.

Ingrediënten
1 verpakking vega kruimgehakt
1 tl 5 spice-poeder
halve tl uienpoeder
0,5 tl knoflookpoeder
1 stuk paksoi
250 g taugé
1 bosje bosui
1 limoen
2 el 100% pindakaas
3 el water
1 tl Sriracha
1,5 el sojasaus minder zout
halve el suikervervanger
300 g kant-en-klare udonnoedels
optioneel wat gehakte pinda's
Bereiding udonnoedels met vega gehakt
Bak het vega gehakt een aantal minuten met een beetje bakspray in een wok/hapjespan samen met de 5 spice-kruiden, uienpoeder en knoflookpoeder.
Snijd de onderkant van de paksoi eraf, spoel af onder de kraan en snijd de paksoi in grove stukken.
Doe de paksoi en taugé in de pan erbij en bak enkele minuten door. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de bosui in dunne ringen, bewaar een handje ringetjes van het groene gedeelte. Bak de rest van de bosui mee in de pan.
Meng in een kommetje het sap van 1 limoen met 2 el 100% pindakaas, 3 el water, 1 tl sriracha, 1,5 el sojasaus minder zout en een halve el suikervervanger. Doe er nog wat water bij als het te dik is.
Roerbak de udonnoedels mee in de pan bij de groenten en het gehakt conform instructies op de verpakking. Roer als laatste de dressing erdoor.
Garneer met wat ringetjes bosui en optioneel wat gehakte pinda's.