top of page

Zomers carrot cake ontbijt

  • femsfoodcoaching
  • 6 dagen geleden
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 10 + 30 min

Begin je dag met een gezond en voedzaam ontbijt dat smaakt als een traktatie! Dit zomerse carrot cake ontbijt met zacht fruit is perfect om van tevoren te bereiden en bevat geen toegevoegde suikers. Dit ontbijt eet ik het liefste het hele jaar door. Dit is de zomerse variant met zacht fruit!


carrot cake ontbijt

Ingrediƫnten (4 porties)

  • 4 bananen, fijn geprakt

  • ⁠4 eieren

  • ⁠3 tl bakpoeder

  • 3 tl kaneel of speculaas kruiden

  • 1 tl amandel aroma

  • 80 g havermout

  • 80 g havermeel

  • 50 g eiwitpoeder vanille (ongezoet)

  • ⁠25 g gebroken lijnzaad

  • 25 g chiazaad

  • ⁠300 g geraspte wortel

  • Topping: een schep skyr/kwark, pindakaas en zacht fruit


Bereiding carrot cake ontbijt

  1. Prak de bananen en meng met de eieren en amandel aroma

  2. ⁠Voor de lekkerste textuur meng je alle droge ingrediënten in een aparte kom. Je kan ook alles bij elkaar mengen in 1 kom, dan wordt het iets compacter van textuur

  3. ⁠Schep de droge ingrediënten door het banaan-ei mengsel en roer met een spatel door

  4. Roer dan de geraspte wortel erdoor

  5. ⁠Doe het beslag in een ingevette ovenschaal of in het ingevette mandje van de airfryer. Bak op 180 graden. De baktijd is 25 min in de airfryer of 35 min in de oven (boven- en onderwarmte).

  6. ⁠Laat een minuutje of 10 afkoelen voor je het aansnijdt.

  7. Serveer met een schep skyr of kwark, zacht fruit en een drizzle 100% pindakaas

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page