Zalmcocktail
- femsfoodcoaching
- 5 nov
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 15 min
Een frisse en romige zalmcocktail met een lichte, feestelijke dressing op basis van zero ketchup en fritessaus. Simpel om te maken, prachtig om te serveren en ideaal als chique start van het kerstdiner.

Ingrediƫnten (2 porties)
100 g gerookte zalm, in reepjes
1/2 avocado, in blokjes
1/5 komkommer, in kleine blokjes
ā 1/4 rode ui, heel fijn gesnipperd
ā Halve tl limoensap (waarvan 1/4 tl voor de dressing)
ā 1 handje veldsla
Enkele granaatappelpitjes en takjes verse dille (voor de topping)
Voor de romige cocktaildressing:
2 eetlepels light fritessaus
ā 1 eetlepel Verstegen zero ketchup
1 flinke theelepel zuivelspread light
1/4 theelepel limoensap
ā Klein snufje paprikapoeder
ā Zout en peper naar smaak
Bereiding zalmcocktail
Meng de light fritessaus, ketchup, zuivelspread, limoensap, paprikapoeder, zout en peper tot een gladde, romige dressing.
ā Zet in de koelkast zodat de dressing goed koud wordt.
ā Snijd de avocado en komkommer in kleine blokjes en besprenkel de avocado met een beetje limoensap tegen verkleuring.
Verdeel wat sla onderin elk glas. Voeg de blokjes avocado, komkommer en rode ui toe.
ā Leg de koudgerookte zalm royaal bovenop, zodat de zalm goed zichtbaar blijft.
Verdeel de cocktaildressing er bovenop.
Garneer met takje dille en wat granaatappelpitjes.



