Zalmbonbon met garnalen
- femsfoodcoaching
- 14 dec 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 25 apr
Bereidingstijd: 5 min Deze feestdagen breng je naar een hoger niveau met deze prachtige en heerlijke zalmbonbons. Een perfecte combinatie van zachte, gerookte zalm en een verrassende vulling zorgt voor een smaakexplosie bij elke hap. Deze zalmbonbon met garnalen is niet alleen een lust voor het oog maar ook een gezonde en lichte keuze. Ideaal als voorgerecht of amuse om je gasten op stijlvolle wijze te verwennen!

Ingrediƫnten (2 stuks)
100 g gerookte zalm
75 g Noordzee garnalen
50 g Ćsey Skyr naturel
2 tl zero honingmosterd sla dressing (Remia)
1 tl frites lijn
1/4 tl citroensap
1/4 avocado
10 takjes bieslook
2 handjes rucola
Bereiding zalmbonbon met garnalen
Meng in een kommetje de skyr met sla dressing, frites lijn en citroensap, breng op smaak met peper en zout
Roer hier de Noordzee garnaaltjes doorheen
Snijd de avocado in kleine blokjes en roer dit ook door het mengsel
Snijd het groene gedeelte van de bieslook fijn, roer dit er ook doorheen, bewaar een paar stukjes als garnering
Pak een klein schaaltje of kommetje en leg daar een stuk vershoudfolie overheen
Verdeel de helft van de zalm over het kommetje, op de folie
Doe de helft van het skyr mengsel erin, vorm nu een balletje van de gerookte zalm en gebruik de folie om een mooie ronde bonbon te vormen. Bewaar een klein beetje van de vulling als garnering. Bewaar de bonbons in de koelkast.
Serveer op een handje rucola, garneer met een klein lepeltje van de vulling en wat stukjes gehakte bieslook
Eet smakelijk!


