Yoghurt cake
- femsfoodcoaching
- 21 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 11 mrt 2024
Bereidingstijd: 10 + 60 min
Een heerlijke frisse cake op basis van optimel yoghurt. Dat is toch genieten?

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
Natte ingrediënten:
250 g optimel yoghurt (smaak naar keuze, ik gebruikte perzik passievrucht)
70 g (zonnebloem)olie
85 g 100% appelmoes
2 eieren
Droge ingrediënten:
200 g Volkoren meel
75 g havermeel
8 g bakpoeder
50 g suikervervanger
Snuf zout Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte
Meng in een kom de natte ingrediënten met een garde door elkaar tot een glad mengsel
Meng in een aparte kom de droge ingrediënten
Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer door met een spatel. roer niet te hard, prima als er een paar klonten in zitten
bekleed een cake vorm van 25 cm met bakpapier en stort het beslag erin.
bak voor 55-60 min af in de oven



