top of page

Yoghurt cake

  • femsfoodcoaching
  • 21 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 10 + 60 min Een heerlijke frisse cake op basis van optimel yoghurt. Dat is toch genieten?

ree

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

Natte ingrediënten:

  • 250 g optimel yoghurt (smaak naar keuze, ik gebruikte perzik passievrucht)

  • 70 g (zonnebloem)olie

  • 85 g 100% appelmoes

  • 2 eieren

Droge ingrediënten:

  • 200 g Volkoren meel

  • 75 g havermeel

  • 8 g bakpoeder

  • 50 g suikervervanger

  • Snuf zout Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte

  2. Meng in een kom de natte ingrediënten met een garde door elkaar tot een glad mengsel

  3. Meng in een aparte kom de droge ingrediënten

  4. Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer door met een spatel. roer niet te hard, prima als er een paar klonten in zitten

  5. bekleed een cake vorm van 25 cm met bakpapier en stort het beslag erin.

  6. bak voor 55-60 min af in de oven


bottom of page