top of page

Voedzame kruidkoek

  • femsfoodcoaching
  • 23 mei 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 15 + 60 min Dit recept is gebaseerd op een recept dat mijn lieve moeder vroeger regelmatig maakte. Ik maakte er een voedzamere variant op en het is heel goed gelukt! Kruidkoek is wat steviger van structuur dan een normale cake. Echt heel lekker!

ree

Ingrediënten (1 cake van 30 cm)

Natte ingrediënten


Droge ingrediënten

  • 300 g volkoren meel

  • 9 g bakpoeder

  • ⁠4 tl kaneel

  • ⁠1 tl nootmuskaat

  • ⁠1 tl gember

  • ⁠snuf zout

Verder:

  • rasp van 1 sinaasappel

  • sap van 1 sinaasappel

  • 50 g rozijnen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden, boven- en onderwarmte

  2. Rasp de sinaasappel\

  3. Pers de sinaasappel uit boven een (steel)pannetje en doe de rozijnen erbij

  4. Warm dit voor ca. 5 minuten op, op hoog vuur. Roer tussendoor goed, zorg dat het niet aanbrandt. Zet daarna het vuur uit en laat afkoelen

  5. Meng in een kom de melk met citroensap, en doe daarna ei en vanille aroma erbij. Laat minimaal 5 minuten staan

  6. Meng de droge ingrediënten in een aparte kom

  7. Wanneer de oven is voorverwarmd doe je de droge bij de natte ingrediënten met een spatel, roer niet te hard

  8. Giet de rozijnen af

  9. Schep vervolgens de sinaasappel rasp en rozijnen door het beslag

  10. Bekleed een cakevorm van 30 cm met bakpapier en stort het beslag erin

  11. Bak voor 50 tot 60 minuten af in de oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt dan is de cake gaar.


bottom of page