Vanille stroopwafel cake
- femsfoodcoaching
- 9 feb
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 14 mrt
Bereidingstijd: 15 + 45 min
Ben je gek op stroopwafels? Dan is deze vanille stroopwafel cake een echte aanrader! Met luchtig beslag, een vleugje vanille en lekker veel stroopwafelstukjes is dit de perfecte traktatie. Ideaal bij de koffie of gewoon omdat je er zin in hebt. Zet je oven alvast aan en ontdek hoe eenvoudig het is om deze Hollandse cake zelf te maken!

Ingrediënten
150 g volkoren meel
60 g havermeel
15 g eiwitpoeder vanille
2,25 tl bakpoeder
Snuf zout
150 ml magere melk of ongezoete plantaardige drink
10 ml citroensap
1 vanille stokje
3 eieren
65 g (zonnebloem)olie
60 g 100% appelmoes
70 g suiker vervanger
1 stroopwafel (en optioneel nog wat extra stukjes voor bovenop)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)
Meng in een kom de melk met het citroensap en laat even staan
bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier
Meng alle droge ingrediënten (het eerste rijtje ingrediënten) met elkaar in een andere kom
Leg het vanillestokje plat op een snijplank. Snijd het stokje in de lengte doormidden met een scherp mes. Schraap met de botte kant van het mes de kleine zwarte zaadjes eruit. Roer dit met een garde door de melk. (tip: doe het uitgeholde vanillestokje hierna in je suikervervanger zodat je vanillesuiker krijgt)
Voeg in dezelfde kom stap voor stap de eieren, olie, appelmoes en suiker toe en roer tussen elke stap goed door met een garde.
Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer met een rubberen spatel tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten
snijd de stroopwafel in stukjes
Meng met een rubberen spatel voorzichtig de stroopwafel door het beslag.
Doe het beslag in de bakvorm, verdeel optioneel nog wat stukjes gehakte stroopwafel er overheen
bak ca. 45 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.
Comentários