top of page

Teriyaki mie met broccoli, paprika en kip

  • femsfoodcoaching
  • 22 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 28 mrt 2024

Bereidingstijd: 20 min Een heerlijke en simpele avondmaaltijd met een Aziatische twist!


Ingrediënten (2 a 3 personen)

  • 200 gram volkoren mie nestjes (ongekookt gewogen)

  • 1 teen knoflook

  • 2 zoete puntpaprika's

  • 1 flinke broccoli

  • 200 gram kipfilet blokjes

  • 1 tl knoflook poeder

  • 5 el zero teriyaki saus

  • een halve tl sambal (of meer als je van pittig houdt)


Bereiding

  1. Zet een flinke pan op met water tot het kookt (of gebruik waterkoker).

  2. Was en snijd de broccoli in roosjes. Voor extra groenten kan je de stam eventueel in een keukenmachine fijnmalen tot broccolirijst of fijn snijden.

  3. Halveer de puntpaprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.

  4. Snijd de kipfilet in blokjes.

  5. Snijd de knoflook fijn of pers uit met een knoflookpers.

  6. Spray wat bakspray in een hapjespan. Fruit de knoflook en voeg daarna de kipfiletblokjes toe. Breng op smaak met zout en peper.

  7. In de kookpan kook je de mie en broccoli (+ evt broccolirijst) 8 minuten.

  8. Giet daarna af.

  9. Wanneer de kip gaar is, voeg je de paprika reepjes toe. Strooi de knoflookpoeder eroverheen.

  10. Voeg daarna de mie en broccoli toe, roer de teriyaki en sambal erdoor en eet smakelijk!


Comentarios


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page