Rigatoni met saus van gegrilde groenten
- femsfoodcoaching
- 8 feb
- 2 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 20 + 40 min Deze romige pastasaus zit boordevol smaak én verstopte groenten – perfect om lekker van te genieten en extra groentes binnen te krijgen zonder dat het saai wordt. De saus bevat wel 250 gram groenten per persoon! Ook ideaal voor kinderen die geen groenten willen eten. Door het roosteren van paprika, courgette, tomaat, wortel en ui krijgen de groenten een volle, zoete smaak die samen met zuivelspread een onweerstaanbare saus vormt. Heerlijk met pasta voor een smakelijke en voedzame maaltijd waar iedereen blij van wordt!

Ingrediënten (4 personen)
320 g volkoren rigatoni
3 paprika's
1 courgette
400 g tomaten (4 a 5 stuks)
2 rode uien
200 g wortels
4 teentjes knoflook
2 tl Italiaanse kruiden
peper en zout
100 g zuivelspread light
1 groente bouillonblokje opgelost in ongeveer 75 ml heet water
een paar blaadjes basilicum
Optioneel: 125 g magere spekjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd alle groenten in grove stukken, pel de knoflook niet
Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier. Spray er wat olijfoliespray overheen, en strooi er peper, zout en 2 tl Italiaanse kruiden overheen
Rooster ze op 200°C in de oven voor 40 minuten
Kook de pasta conform instructies op de verpakking met een snuf zout
Bak optioneel de spekjes tot ze krokant zijn
Haal de groenten uit de oven. Pel de knoflooktenen.
Mix de geroosterde groenten in de blender samen met de zuivelspread en een klein scheutje van de bouillion. Ik gebruik de mega krachtige en fijne Braun Powerblend 9,
Proef de saus en breng op smaak met peper en optioneel nog extra bouillon.
Meng de saus door de gekookte pasta, warm even op als dit nodig is
Verdeel de pasta over de borden en scheur wat stukjes basilicum, verdeel dit over de pasta
Comments