top of page

Rigatoni met bloemkoolsaus en spekjes

  • femsfoodcoaching
  • 10 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 5 dagen geleden

Bereidingstijd: 20 min Geloof het of niet maar deze romige pastasaus bevat géén room en is op basis van bloemkool! Daar proef je dus écht niks van! Probeer deze rigatoni met bloemkoolsaus en spekjes zelf

Recept voor gezonde rigatoni saus

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 teen knoflook

  • 1 ui

  • 400 g bloemkoolroosjes (diepvries kan ook)

  • 1 bouillonblokje met minder zout

  • 250 ml melk of ongezoete plantaardige drink

  • magere of vega spekjes

  • 175 gram volkoren rigatoni

  • optioneel wat (gevriesdroogde) bieslook

Bereiding rigatoni met bloemkoolsaus en spekjes

  1. Snijd de ui in ringen, snijd of pers de knoflook fijn en fruit in de pan.

  2. Kook intussen de pasta conform de instructies op de verpakking

  3. Doe de bloemkool erbij in de pan, samen met het bouillonblokje en de melk en laat ca. 10 minuten pruttelen tot de bloemkool zacht genoeg is om te pureren. Roer af en toe door

  4. Bak de spekjes in een aparte koekenpan

  5. Giet de pasta af wanneer deze gaar is

  6. Blend de groenten tot een gladde saus

  7. Doe de pasta en saus bij elkaar, roer even door, en garneer met spekjes en optioneel (gevriesdroogde) bieslook


Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page