Rigatoni met bloemkoolsaus en spekjes
- femsfoodcoaching
- 10 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 5 dagen geleden
Bereidingstijd: 20 min
Geloof het of niet maar deze romige pastasaus bevat géén room en is op basis van bloemkool! Daar proef je dus écht niks van! Probeer deze rigatoni met bloemkoolsaus en spekjes zelf

Ingrediënten (2 personen)
1 teen knoflook
1 ui
400 g bloemkoolroosjes (diepvries kan ook)
1 bouillonblokje met minder zout
250 ml melk of ongezoete plantaardige drink
magere of vega spekjes
175 gram volkoren rigatoni
optioneel wat (gevriesdroogde) bieslook
Bereiding rigatoni met bloemkoolsaus en spekjes
Snijd de ui in ringen, snijd of pers de knoflook fijn en fruit in de pan.
Kook intussen de pasta conform de instructies op de verpakking
Doe de bloemkool erbij in de pan, samen met het bouillonblokje en de melk en laat ca. 10 minuten pruttelen tot de bloemkool zacht genoeg is om te pureren. Roer af en toe door
Bak de spekjes in een aparte koekenpan
Giet de pasta af wanneer deze gaar is
Blend de groenten tot een gladde saus
Doe de pasta en saus bij elkaar, roer even door, en garneer met spekjes en optioneel (gevriesdroogde) bieslook
Comments