top of page

Pompoen ontbijtcake

  • femsfoodcoaching
  • 14 okt
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 10 + 25 / 35 min


Start je dag met deze smeuïge ontbijtcake vol banaan en pompoen. Lekker kruidig, voedzaam en ideaal om vooraf te bakken zodat je de hele week een makkelijk en vullend ontbijt hebt.


ontbijtcake

Ingrediënten (4 porties)

  • 3 rijpe bananen

  • 300 g pompoenpuree

  • 4 eieren

  • 50 g havermout

  • 50 g havermeel

  • 50 g haverzemelen (of meer havermeel/havermout)

  • 40 g ongezoet eiwitpoeder

  • 2 tl kaneel

  • 1,5 tl pumpkin spice

  • 3 tl bakpoeder

Bereiding pompoen ontbijtcake

  1. Verwarm de oven of airfryer voor op 180 graden.

  2. Prak de bananen in een grote kom en meng ze met de pompoenpuree en eieren tot een glad geheel.

  3. Meng de havermout, havermeel, haverzemelen, eiwitpoeder, kaneel, pumpkin spice kruiden en het bakpoeder toe aan een aparte kom. Meng dit door en spatel vervolgens goed door het beslag tot er een egaal beslag ontstaat.

  4. Vet een ovenschaal in met bakspray of het mandje van de airfryer en giet het beslag erin.

  5. Bak de cake 25 minuten in de airfryer of 35 minuten in de oven. Laat even afkoelen voor je hem aansnijdt. Serveer met skyr/kwark, fruit en pindakaas.

bottom of page