Pompoen bananenbrood
- femsfoodcoaching
- 18 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 11 mrt 2024
Bereidingstijd: 10 + 45 min
Dit heerlijke bananenbrood bevat verstopte groenten, namelijk pompoenpuree. Heerlijk voor in de herfst, maar ook lekker in andere delen van het jaar.

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
2 middelgrote rijpe bananen, heel goed geprakt (eventueel 1 extra banaan voor bovenop de cake)
120 gram pompoenpuree (ik gebruikte een babypotje)
2 el gebroken lijnzaad
40 ml ongezoete plantaardige melk
40 ml zonnebloemolie
1 eetlepel honingvervanger
2 tl pumpkin spice kruiden
optioneel flavourshot / flavourdrops / zoetstof om het zoeter te maken
scheutje vanille aroma
50 g havermout
1 tl baksoda
100 g volkoren meel
25 g eiwitpoeder vanille
8 g bakpoeder
50 g amandelmeel
wat pompoenpitten voor bovenop de cake Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)
Doe de ingrediënten in de hierboven vermelde volgorde in een kom en roer steeds goed maar niet te hard
Gebruik een cakevorm (25 cm) en bekleed deze met bakpapier of vet in met bakspray.
Schep het beslag in de cakevorm, top af met de fijn pompoenpitten en leg eventueel bovenop de door midden gesneden banaan. Bak ongeveer 40-45 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt dan is het bananenbrood gaar.
Laat even afkoelen in de cakevorm, anders brokkelt het snel af.



