Perenbrood
- femsfoodcoaching
- 10 jun 2024
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 10 + 50 min
Dit perenbrood is een variant op bananenbrood. Helemaal leuk om eens mee af te wisselen!

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
1 grote rijpe banaan (150 g)
200 gram appel-peer puree
2 eieren
100 ml (ongezoete plantaardige) drink/melk
100 g volkoren meel
75 g havermeel
25 g eiwitpoeder vanille smaak
2,5 tl bakpoeder
2 tl kaneel
snuf zout
1 (niet al te rijpe) peer
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte
Mix in een blender de banaan, appel-peer puree, eieren en melk
Meng in een kom het meel, eiwitpoeder, bakpoeder, kaneel en zout
Schenk het mengsel uit de blender in een aparte kom
Doe hier de droge ingrediënten bij en roer door met een spatel
Bekleed een cakevorm van 25 cm met bakpapier
Stort het beslag erin
Halveer de peer over de lengte, verwijder het klokhuis
Snijd nu in plekjes (over de breedte) van ca. 0,5 cm dik
Steek de plakjes peer in de bovenkant van de cake
Bak voor 50 minuten af in de oven, als een satéprikker er schoon uit komt, is de cake gaar Tip: Steek de satéprikker aan de zijkant van de cake erin, en niet net waar een plakje peer zit.



