top of page

Perenbrood

  • femsfoodcoaching
  • 10 jun 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 10 + 50 min Dit perenbrood is een variant op bananenbrood. Helemaal leuk om eens mee af te wisselen!

ree

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

  • 1 grote rijpe banaan (150 g)

  • 200 gram appel-peer puree

  • 2 eieren

  • 100 ml (ongezoete plantaardige) drink/melk

  • 100 g volkoren meel

  • 75 g havermeel

  • 25 g eiwitpoeder vanille smaak

  • 2,5 tl bakpoeder

  • 2 tl kaneel

  • snuf zout

  • 1 (niet al te rijpe) peer

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte

  2. Mix in een blender de banaan, appel-peer puree, eieren en melk

  3. Meng in een kom het meel, eiwitpoeder, bakpoeder, kaneel en zout

  4. Schenk het mengsel uit de blender in een aparte kom

  5. Doe hier de droge ingrediënten bij en roer door met een spatel

  6. Bekleed een cakevorm van 25 cm met bakpapier

  7. Stort het beslag erin

  8. Halveer de peer over de lengte, verwijder het klokhuis

  9. Snijd nu in plekjes (over de breedte) van ca. 0,5 cm dik

  10. Steek de plakjes peer in de bovenkant van de cake

  11. Bak voor 50 minuten af in de oven, als een satéprikker er schoon uit komt, is de cake gaar Tip: Steek de satéprikker aan de zijkant van de cake erin, en niet net waar een plakje peer zit.

bottom of page