top of page

Oliebol cake

  • femsfoodcoaching
  • 28 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 10 + 40 min Ik hou ervan om niet-voedzame gerechten om te toveren tot iets voedzaams. In de aanloop naar Oud en Nieuw bedacht ik daarom deze oliebol cake. Een heerlijk en voedzaam plakje cake die je helemaal doet denken aan oliebollen!

ree

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

  • 265 g Ísey Skyr vanille of toffee

  • 3 eieren

  • 85 g 100% appelmoes

  • 50 g (zonnebloem)olie

  • 2 el suikervervanger

  • ⁠een handje rozijnen


Droge ingrediënten:

  • 110 g havermeel

  • 115 gram volkorenmeel

  • 3 tl bakpoeder

Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte

  2. week de rozijnen in heet water

  3. meng in een kom de Skyr, eieren, appelmoes, olie en suiker met elkaar.

  4. Meng in een aparte kom de droge ingrediënten.

  5. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte, roer door met een spatel.

  6. schep tot slot de geweekte rozijnen door het beslag

  7. Bekleed een cake vorm van 25 cm met bakpapier en stort het beslag erin.

  8. Maak de bovenkant glad door er met een natte lepel overheen te gaan.

  9. Bak voor ca. 40 min af in de oven. Met een saté prikker kan je kijken of het gaar is.

  10. Strooi er optioneel nog wat poedersuikervervanger overheen


コメント


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page