Oliebol cake
- femsfoodcoaching
- 28 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 14 aug
Bereidingstijd: 10 + 40 min
Ik hou ervan om niet-voedzame gerechten om te toveren tot iets voedzaams. In de aanloop naar Oud en Nieuw bedacht ik daarom deze oliebol cake. Een heerlijk en voedzaam plakje cake die je helemaal doet denken aan oliebollen!

Ingrediƫnten (1 cake van 25 cm)
265 g Ćsey Skyr vanille of toffee
3 eieren
85 g 100% appelmoes
50 g (zonnebloem)olie
2 el suikervervanger
ā een handje rozijnen
Droge ingrediƫnten:
110 g havermeel
115 gram volkorenmeel
3 tl bakpoeder
Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding oliebol cake
verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte
week de rozijnen in heet water
meng in een kom de Skyr, eieren, appelmoes, olie en suiker met elkaar.
Meng in een aparte kom de droge ingrediƫnten.
Voeg de droge ingrediƫnten toe aan de natte, roer door met een spatel.
schep tot slot de geweekte rozijnen door het beslag
Bekleed een cake vorm van 25 cm met bakpapier en stort het beslag erin.
Maak de bovenkant glad door er met een natte lepel overheen te gaan.
Bak voor ca. 40 min af in de oven. Met een satƩ prikker kan je kijken of het gaar is.
Strooi er optioneel nog wat poedersuikervervanger overheen



