top of page

Nectarine plaat cake

  • femsfoodcoaching
  • 21 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 15 + 40 min Eerder deelde ik de aardbeien plaat cake al met jullie. Deze variant met nectarine is minstens zo lekker!

ree

Ingrediënten

Eerste rijtje:

  • 65 g (zonnebloem)olie

  • 85 g ongezoete appelmoes

  • 85 g suikervervanger

  • 160 ml (plantaardige) melk/drink

  • 3 eieren

  • scheutje vanille aroma

Droge ingrediënten:

  • 150 g volkoren meel

  • 60 g havermeel

  • 15 g eiwitpoeder vanille

  • 2,25 tl bakpoeder

  • 1 tl vanille poeder

  • Snuf zout

Toppings:

  • 1 a 2 nectarines, in plakjes gesneden

  • een handje gehakte nootjes

Verder nodig:

  • Een grote ovenschaal, ik gebruikte 23x36 cm

Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de ovenschaal met bakpapier

  2. Meng het eerste rijtje ingrediënten met elkaar in een grote kom

  3. In een andere kom meng je de droge ingrediënten

  4. Snijd de nectarine in plakjes

  5. Voeg je de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd.

  6. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten

  7. Schenk het beslag in de ovenschaal.

  8. Verdeel de plakjes nectarine en gehakte nootjes erover en bak ca. 40 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.


bottom of page