Naked velvet taartje
- femsfoodcoaching
- 28 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 18 sep 2024
Bereidingstijd: 20 min + 35 min + 1 uur wachttijd
Naked velvet is een red velvet taartje zonder de rode kleurstof. Jouw Valentijn maak je gegarandeerd blij met dit heerlijke taartje met chocoladesmaak en Ísey Skyr frosting! Ook heerlijk voor moederdag, verjaardagen of andere momenten.

Ingrediënten (1 taartje van ca. 11 cm)
Droge ingrediënten:
45 g volkoren meel
20 g havermeel
10 g cacao
snuf kaneel
0,75 tl bakpoeder
Snuf zout
Natte ingrediënten:
55 ml magere of ongezoete plantaardige melk/drink
1 ei
20 g (zonnebloem)olie
25 g ongezoete appelmoes
20 g suikervervanger
Frosting:
80 g Ísey Skyr licht gezouten karamel
40 g zuivelspread light
Verder nodig:
een kleine (hartjes) springvorm van ca. 11 cm doorsnede
Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte
Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom
Meng daarna de natte ingrediënten, inclusief de suiker
Doe daarna de droge ingrediënten bij de natte en roer door
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Schenk het beslag in een ingevette springvorm en bak voor 30 a 35 min af in de oven
meng intussen de Skyr en zuivelspread voor de frosting
laat de cake volledig afkoelen (ca. 1 uur) voordat je de bolle bovenkant van het taartje voorzichtig afsnijdt zodat de bovenkant plat is
vervolgens snijd je het taartje in 2 lagen zodat je er frosting tussen kunt doen. Haal de 2 lagen voorzichtig van elkaar
doe de helft van de frosting er tussen
leg daarna de de andere helft erop
besmeer met de overige frosting
serveer optioneel met wat fruit



