top of page

Naked velvet taartje

  • femsfoodcoaching
  • 28 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 18 sep 2024

Bereidingstijd: 20 min + 35 min + 1 uur wachttijd Naked velvet is een red velvet taartje zonder de rode kleurstof. Jouw Valentijn maak je gegarandeerd blij met dit heerlijke taartje met chocoladesmaak en Ísey Skyr frosting! Ook heerlijk voor moederdag, verjaardagen of andere momenten.

ree

Ingrediënten (1 taartje van ca. 11 cm)

Droge ingrediënten:

  • 45 g volkoren meel

  • 20 g havermeel

  • 10 g cacao

  • ⁠snuf kaneel

  • 0,75 tl bakpoeder

  • Snuf zout

Natte ingrediënten:

  • 55 ml magere of ongezoete plantaardige melk/drink

  • 1 ei

  • 20 g (zonnebloem)olie

  • 25 g ongezoete appelmoes

  • 20 g suikervervanger


Frosting:

  • 80 g Ísey Skyr licht gezouten karamel

  • ⁠40 g zuivelspread light

Verder nodig:

Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte

  2. ⁠Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom

  3. Meng daarna de natte ingrediënten, inclusief de suiker

  4. Doe daarna de droge ingrediënten bij de natte en roer door

  5. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

  6. Schenk het beslag in een ingevette springvorm en bak voor 30 a 35 min af in de oven

  7. meng intussen de Skyr en zuivelspread voor de frosting

  8. ⁠laat de cake volledig afkoelen (ca. 1 uur) voordat je de bolle bovenkant van het taartje voorzichtig afsnijdt zodat de bovenkant plat is

  9. ⁠vervolgens snijd je het taartje in 2 lagen zodat je er frosting tussen kunt doen. Haal de 2 lagen voorzichtig van elkaar

  10. ⁠doe de helft van de frosting er tussen

  11. leg daarna de de andere helft erop

  12. besmeer met de overige frosting

  13. serveer optioneel met wat fruit


bottom of page