Moccachino kwarktaartje met chocoladetopping
- femsfoodcoaching
- 21 feb 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 18 sep 2024
Bereidingstijd: 15 min
Als je gek bent op de moccachino kwark van Optimel dan is dit een receptje voor jou! De smaak is een limited edition en daarom niet het gehele jaar verkrijgbaar. Wat mij betreft echt de lekkerste limited edition van Optimel die er is, en al helemaal in dit taartje!

Ingrediënten (1 persoon)
Een schaaltje of mini springvorm. Deze hartjes springvorm heeft een doorsnede van ca. 11 cm.
Voor de bodem:
1 volkoren of haver biscuit, verkruimeld
10 gram amandelmeel
15 gram havermeel
2 tl 100% appelmoes
5 g honingvervanger
Voor het taartje:
250 g Optimel moccachino kwark
1,5 gelatine blaadjes
Als topping:
25 g pure of suikervrije chocolade
een scheutje melk
een paar gehakte nootjes Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals suikervrije chocolade, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Laat de gelatineblaadje minimaal 10 min weken in koud water.
Meng de ingrediënten voor de bodem en druk goed aan. Als het te droog is voeg je een klein schepje extra appelmoes toe
Na 10 min weken van de gelatine; doe een schep kwark in een pannetje, warm op, niet koken(!), en los de gelatine erin op.
Meng dit met de rest van de kwark en stort dit op de bodem.
Vervolgens maak je de chocoladetopping door de chocolade au bain Marie te smelten en een een scheutje melk. Het is goed als het een vloeibaar en egaal mengsel is. Als het niet mooi vloeibaar en egaal is, voeg dan een klein scheutje extra melk toe en roer goed.
Dit giet je over het kwarkmengsel.
De volgende dag haal je het uit de koelkast en top je het af met een paar gehakte nootjes.



