top of page

Moccachino kwarktaartje met chocoladetopping

  • femsfoodcoaching
  • 21 feb 2024
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 18 sep 2024

Bereidingstijd: 15 min

Als je gek bent op de moccachino kwark van Optimel dan is dit een receptje voor jou! De smaak is een limited edition en daarom niet het gehele jaar verkrijgbaar. Wat mij betreft echt de lekkerste limited edition van Optimel die er is, en al helemaal in dit taartje!

ree

Ingrediënten (1 persoon)

  • Een schaaltje of mini springvorm. Deze hartjes springvorm heeft een doorsnede van ca. 11 cm.

Voor de bodem:

  • 1 volkoren of haver biscuit, verkruimeld

  • 10 gram amandelmeel

  • 15 gram havermeel

  • 2 tl 100% appelmoes

  • 5 g honingvervanger

Voor het taartje:

  • 250 g Optimel moccachino kwark

  • 1,5 gelatine blaadjes

Als topping:

  • 25 g pure of suikervrije chocolade

  • een scheutje melk

  • een paar gehakte nootjes Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals suikervrije chocolade, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Laat de gelatineblaadje minimaal 10 min weken in koud water.

  2. Meng de ingrediënten voor de bodem en druk goed aan. Als het te droog is voeg je een klein schepje extra appelmoes toe

  3. Na 10 min weken van de gelatine; doe een schep kwark in een pannetje, warm op, niet koken(!), en los de gelatine erin op.

  4. Meng dit met de rest van de kwark en stort dit op de bodem.

  5. Vervolgens maak je de chocoladetopping door de chocolade au bain Marie te smelten en een een scheutje melk. Het is goed als het een vloeibaar en egaal mengsel is. Als het niet mooi vloeibaar en egaal is, voeg dan een klein scheutje extra melk toe en roer goed.

  6. Dit giet je over het kwarkmengsel.

  7. De volgende dag haal je het uit de koelkast en top je het af met een paar gehakte nootjes.

bottom of page