top of page

Mango kokos cake

  • femsfoodcoaching
  • 15 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 15 + 50 min Als je een hap van deze voedzame cake neemt dan waan je je helemaal in de zomerse sferen. Zo lekker fris en zoet. Je gelooft bijna niet dat het een voedzaam recept is.

ree

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

  • 150 g volkoren meel

  • 60 g havermeel

  • 20 g kokos rasp

  • 2,25 tl bakpoeder

  • Snuf zout


  • 65 g zonnebloemolie

  • 60 g ongezoete appelmoes

  • 100 g suikervervanger

  • 150 ml karnemelk (of 150 ml melk + 10 ml citroensap mengen en 10 min laten staan)

  • 3 eieren

  • 1 tl vanille aroma


  • 100 gram mango, in blokjes gesneden (niet té rijp, dan komt er te veel vocht bij) Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier

  2. Meng alle droge ingrediënten (het eerste rijtje ingrediënten) met elkaar in een grote kom

  3. In een andere grote kom meng je de zonnebloemolie, appelmoes, suikervervanger, karnemelk, eieren en vanille aroma. Mix dit met een garde goed door elkaar

  4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten

  5. Meng met een rubberen spatel voorzichtig de mango door het beslag.

  6. Doe het beslag in de bakvorm van 25 cm en bak ca. 50 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.


bottom of page