Mango kokos cake
- femsfoodcoaching
- 15 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 11 mrt 2024
Bereidingstijd: 15 + 50 min
Als je een hap van deze voedzame cake neemt dan waan je je helemaal in de zomerse sferen. Zo lekker fris en zoet. Je gelooft bijna niet dat het een voedzaam recept is.

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
150 g volkoren meel
60 g havermeel
20 g kokos rasp
2,25 tl bakpoeder
Snuf zout
65 g zonnebloemolie
60 g ongezoete appelmoes
100 g suikervervanger
150 ml karnemelk (of 150 ml melk + 10 ml citroensap mengen en 10 min laten staan)
3 eieren
1 tl vanille aroma
100 gram mango, in blokjes gesneden (niet té rijp, dan komt er te veel vocht bij) Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier
Meng alle droge ingrediënten (het eerste rijtje ingrediënten) met elkaar in een grote kom
In een andere grote kom meng je de zonnebloemolie, appelmoes, suikervervanger, karnemelk, eieren en vanille aroma. Mix dit met een garde goed door elkaar
Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten
Meng met een rubberen spatel voorzichtig de mango door het beslag.
Doe het beslag in de bakvorm van 25 cm en bak ca. 50 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.



