Mandarin pie ontbijttaartje met mandarijnen chutney
- femsfoodcoaching
- 21 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 18 sep 2024
Bereidingstijd: 15 min + 4 uur wachttijd

Ingrediënten (1 persoon)
een schaaltje of springvorm van 12 cm
250 g Isey Skyr Mandarin Pie
1,5 of 2 gelatineblaadjes
Voor de bodem:
2 volkoren- of haverbiscuit
1 el volkoren meel
1 flinke tl amandelmeel
een schepje 100% appelmoes
een kneep honing vervanger
Voor de mandarijnen chutney:
een blikje mandarijnen (zonder toegevoegde suiker)
een maizena papje (maizena mengen met koud water) Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Laat de gelatine blaadjes 10 min weken in koud water.
Open het blikje mandarijnen, laat het vocht uitlekken boven de wasbak en doe in een steelpannetje, warm op.
Plet de mandarijntjes fijn en voeg kleine beetjes van het maizena papje toe totdat je tevreden bent over de dikte. Laat afkoelen en bewaar in een weckpotje.
Meng alle ingrediënten voor de bodem met elkaar, doe op de bodem van het vormpje en druk goed aan
Doe een flinke schep van de Skyr in een pannetje, warm op, niet koken (!), knijp de gelatineblaadjes uit en los ze erin op.
Roer dit door de rest van de Skyr en stort op de bodem. Dek af, zet in de koelkast.
Laat minimaal 4 uur opstijven.
Voor het serveren top je het af met een schep van de mandarijnen chutney en genieten maar!



