top of page

Mandarin pie ontbijttaartje met mandarijnen chutney

  • femsfoodcoaching
  • 21 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 18 sep 2024

Bereidingstijd: 15 min + 4 uur wachttijd

ree

Ingrediënten (1 persoon)

Voor de bodem:

  • 2 volkoren- of haverbiscuit

  • 1 el volkoren meel

  • 1 flinke tl amandelmeel

  • een schepje 100% appelmoes

  • een kneep honing vervanger

Voor de mandarijnen chutney:

  • een blikje mandarijnen (zonder toegevoegde suiker)

  • een maizena papje (maizena mengen met koud water) Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!


Bereiding

  1. Laat de gelatine blaadjes 10 min weken in koud water.

  2. Open het blikje mandarijnen, laat het vocht uitlekken boven de wasbak en doe in een steelpannetje, warm op.

  3. Plet de mandarijntjes fijn en voeg kleine beetjes van het maizena papje toe totdat je tevreden bent over de dikte. Laat afkoelen en bewaar in een weckpotje.

  4. Meng alle ingrediënten voor de bodem met elkaar, doe op de bodem van het vormpje en druk goed aan

  5. Doe een flinke schep van de Skyr in een pannetje, warm op, niet koken (!), knijp de gelatineblaadjes uit en los ze erin op.

  6. Roer dit door de rest van de Skyr en stort op de bodem. Dek af, zet in de koelkast.

  7. Laat minimaal 4 uur opstijven.

  8.  Voor het serveren top je het af met een schep van de mandarijnen chutney en genieten maar!


bottom of page