top of page

Appel kaneel cheesecake met speculoos topping

  • femsfoodcoaching
  • 13 feb 2024
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 18 sep 2024

Bereidingstijd: 30 + 60 min (excl. wachttijd) Deze eiwitrijke taart maakte ik een aantal jaren geleden voor mijn verjaardag. Hij viel goed in de smaak en was snel op! De taart is niet mega voedzaam, maar wel minder calorie- en vetrijk dan een gemiddelde cheesecake. Wat mij betreft de perfecte combinatie tussen voedzaam en minder voedzaam.


Ingrediënten voor 1 taart van 20 cm

Voor de bodem:·        

  • 3 speculoos koekjes

  • 80 g volkorenmeel

  • 40 g halfvolle roomboter (of 100% appelmoes)

  • 1 eetlepel suikervervanger

Voor de vulling:

  • 35 g vanille custard poeder (zonder suiker)

  • 2 eetlepels ongezoete (plantaardige) melk/drink

  • 150 gram zuivelspread light

  • 500 gram magere vanille skyr (zonder toegevoegde suiker)

  • 2 eieren

  • 5 eetlepels honingvervanger

  • 1 kleine appel, geschild en in stukjes gesneden

  • 1 theelepel kaneelpoeder

  • 2 theelepels maizena of custard poeder

Voor de topping:

  • 75 g speculoospasta

  • 50 ml ongezoete (plantaardige) melk/drink

  • 3 speculoos koekjes (verkruimeld) Bekijk mijn favoriete smaakmakers zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Start met de bodem. Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte. Meng alle ingredienten tot het kruimelig wordt. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met bakspray. Stort het kruimeldeeg op de bodem en druk goed aan. Bak voor 8 minuten in de oven en laat volledig afkoelen

  2. Meng in een grote kom de vanille custard poeder met de melk en twee eetlepels van de skyr (met een vork of garde). Voeg in delen de andere ingrediënten toe en roer goed door.

  3. Draai de temperatuur van de oven terug naar 170 graden

  4. Stort de helft van het cheesecake beslag in de afgekoelde springvorm.

  5. Meng de stukjes appel met kaneel en maizena/custard poeder. Doe de stukjes appel bovenop de helft van het beslag in de springvorm. Stort daarna de andere helft van het beslag eroverheen.

  6. Bak af in de oven tot de randen bruin beginnen te worden, dit duurt bij mij ca. een uur. Dit kan per oven verschillen en ook korter zijn.

  7. Laat volledig afkoelen, minimaal 4 uur waarvan 1 uur in de koelkast.

  8. Pak een schaaltje en doe daar 30 g speculoos in + 50 ml melk. Zet dit voor 20 sec in de magnetron en meng door elkaar. Voeg daarna de overige speculoos toe en roer tot het een stroopje is.

  9. Haal de cheesecake uit de koelkast en verdeel dit over de bovenkant. Verdeel de verkruimelde speculooskoekjes over de rand van de cheesecake. Laat nog een half uur in de koelkast staan.


Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page