Gezondere kruidnoten monchou
- femsfoodcoaching
- 26 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 15 min
Als de Sint in het land is, dan mag dat gevierd worden! Dit toetje is zo lekker en een voedzamere variant op normale monchou! Ook lekker met speculoos, speculaas of volkoren biscuits als bodem, dan kan je het gerust ook op andere momenten in het jaar eten!

Ingrediënten (2 porties)
Voor de bodem:
20 g kruidnoten, gestampt
1 el volkoren meel
1 el (zonnebloem)olie
Optie: wil je de bodem zoeter? Doe er dan nog wat honingvervanger bij
Voor de "monchou":
1,5 knijpverpakking Ísey Skyr vanille
50 g zuivelspread light
Optie: wil je het zoeter? Voeg dan zoetstof, honingvervanger of flavourdrops toe
Topping:
150 gram diepvries kersen
scheutje water
vanille aroma
1 el suikervervanger
maizena
Bereiding
In een steelpannetje warm je de diepvries kersen met een scheutje water op tot ze ontdooid en warm zijn. Doe er de suiker en een scheutje vanille aroma bij.
Maak een papje met maizena en koud water en doe steeds een klein beetje bij de kersen tot je tevreden bent over de dikte.
Laat het kersenmengsel een klein beetje afkoelen
Meng de skyr met de zuivelspread en roer goed door
Meng de ingrediënten voor de bodem en verdeel over de glaasjes
Verdeel hier overheen het skyrmengsel
Doe daarna de kersen over het skyrmengsel
Voor het serveren verdeel je er nog wat gestampte kruidnootjes overheen en genieten maar!



