top of page

Gezondere kruidnoten monchou

  • femsfoodcoaching
  • 26 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 15 min Als de Sint in het land is, dan mag dat gevierd worden! Dit toetje is zo lekker en een voedzamere variant op normale monchou! Ook lekker met speculoos, speculaas of volkoren biscuits als bodem, dan kan je het gerust ook op andere momenten in het jaar eten!

ree

Ingrediënten (2 porties)

Voor de bodem:

  • 20 g kruidnoten, gestampt

  • 1 el volkoren meel

  • 1 el (zonnebloem)olie

  • Optie: wil je de bodem zoeter? Doe er dan nog wat honingvervanger bij

Voor de "monchou":

  • 1,5 knijpverpakking Ísey Skyr vanille

  • 50 g zuivelspread light

  • Optie: wil je het zoeter? Voeg dan zoetstof, honingvervanger of flavourdrops toe

Topping:

  • 150 gram diepvries kersen

  • scheutje water

  • vanille aroma

  • 1 el suikervervanger

  • maizena


Bereiding

  1. In een steelpannetje warm je de diepvries kersen met een scheutje water op tot ze ontdooid en warm zijn. Doe er de suiker en een scheutje vanille aroma bij.

  2. Maak een papje met maizena en koud water en doe steeds een klein beetje bij de kersen tot je tevreden bent over de dikte.

  3. Laat het kersenmengsel een klein beetje afkoelen

  4. Meng de skyr met de zuivelspread en roer goed door

  5. Meng de ingrediënten voor de bodem en verdeel over de glaasjes

  6. Verdeel hier overheen het skyrmengsel

  7. Doe daarna de kersen over het skyrmengsel

  8. Voor het serveren verdeel je er nog wat gestampte kruidnootjes overheen en genieten maar!


bottom of page