top of page

Flatbread kipburger

  • femsfoodcoaching
  • 24 okt
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 20 min


Zin in een twist op de klassieke kipburger? Deze flatbread kipbuger noem ik ook wel smashburger flatbreads. Heerlijk met kipgehakt, rucola, frisse groenten en romige truffelsaus, bovendien makkelijk te maken, licht en boordevol smaak. Ideaal voor een snelle avondmaaltijd!


flatbread kipburger

Ingrediƫnten (4 flatbreads)

  • 4 flatbreads

  • 200 g kipgehakt

  • 1 sjalot, heel fijn gesnipperd

  • 1 volkoren beschuit, fijn verkruimeld

  • Snuf knoflookpoeder

  • Snuf uienpoeder

  • Snuf paprikapoeder

  • Peper & zout naar smaak

  • Handje rucola

  • 8–10 cherrytomaatjes, gehalveerd

  • 12 plakjes komkommer

  • 4 el geraspte belegen 30+ kaas


    Voor de saus:

  • 1,5 el truffelmayo

  • 2,5 el Remia Frites Lijn

Bereiding flatbread kipburger

  1. Meng het kipgehakt met de gesnipperde sjalot, beschuitkruim, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, peper en zout. Kneed kort door tot het gemengd is.

  2. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en rol er losse balletjes van.

  3. Besmeer elk flatbread met het gehakt mengsel, smeer goed uit zodat bijna het hele flatbread ermee belegd is

  4. Verhit een koekenpan met een klein beetje olie of bakspray op middelhoog tot hoog vuur. Leg de flatbreads in de pan met de gehakt kant naar beneden. Bak enkele minuten tot het gehakt gaar is.

  5. Draai daarna om, verdeel er bij elk flatbread 1 el geraspte kaas overheen en laat smelten met de deksel op de pan. Zet het vuur niet te hoog, want dan wordt het flatbread te donker,

  6. Roer de truffelmayo en frites lijn door elkaar tot een gladde saus.

  7. Verdeel de saus over de bereide flatbreads en verdeel wat rucola erover, gevolgd door tomaatjes en komkommer. Verdeel tot slot de truffelsaus erover.

bottom of page