Eiwitrijk perzik passievrucht taartje
- femsfoodcoaching
- 16 mrt 2024
- 2 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 10 + 20 min + 4 uur wachttijd Met frisse ontbijt- of lunchtaartje kan jij de wereld aan. Eiwitrijk, fris en fruitig en daarnaast meteen een portie peulvruchten binnen! Ook leuk voor Pasen! Voor dit taartje liet ik mij inspireren door Balans in de Keuken maar ik maakte er mijn eigen variant van.

Ingrediënten (1 persoon, of snijd het in stukken en deel 'm)
Voor de bodem:
120 gram cannellini bonen (uitlekgewicht)
20 gram eiwitpoeder vanille
het eiwit van 1 ei
Voor het taartje:
200 gram Ísey Skyr on top perzik
1,5 gelatine blaadjes
Voor de topping:
het vruchtvlees van 2 passievruchten
een half gelatineblaadje
optioneel een beetje honingvervanger om te zoeten
Verder nodig: een ovenbesteding vormpje, mijne is 13x17x5 cm. Niet een kleinere gebruiken want dan past het niet! Inhoud minimaal 570 cc.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Breek 1 van de 2 gelatine blaadjes door midden. Laat ze minimaal 10 minuten weken in koud water.
Spoel de cannellini bonen af in een vergiet en doe ze in de blender/keukenmachine met de eiwitpoeder. Mix tot het een egaal beslag is.
Doe daarna het eiwit erbij en mix nog even door tot het goed gemengd is.
Stort dit in je vorm en bak voor 20 minuten in de oven.
Laat volledig afkoelen
Wanneer de bodem volledig is afgekoeld ga je verder. Warm de Skyr voorzichtig op in een pannetje, niet koken!
Knijp 1,5 gelatine blaadje uit en roer erdoor tot het is opgelost. Stort dit op de bodem.
Spoel het pannetje af, doe het vruchtvlees van de passievruchten in het pannetje, warm op, niet koken, knijp het halve gelatine blaadje uit en los erin op.
Als het is opgelost stort je dit op de Skyr.
Dek af en laat een nachtje opstijven (of minimaal 4 uur) in de koelkast.



