top of page

Crispy potato salad

  • femsfoodcoaching
  • 2 apr 2024
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 19 apr 2024

Bereidingstijd: 25 + 50 min Deze krokante aardappel salade neemt heel TikTok over dus ik moest het ook proberen en maakte er mijn eigen iets gezondere variant op!


Ingrediënten (4 porties)

Voor de aardappels:

Voor de salade:

  • 250 dikke Griekse yoghurt (ik gebruikte Fage 0%)

  • 100 g frites lijn (je kan ook minder doen en meer yoghurt gebruiken)

  • het sap van 1 citroen

  • 1 tl mosterd

  • 1 tl knoflook poeder

  • 5 g verse gehakte bieslook (of 1 el gevriesdroogde)

  • ⁠4 g verse gehakte dille (of 1 el gedroogde)

  • Halve rode ui, zeer fijn gesnipperd

  • 1 komkommer, in kleine blokjes gesneden

  • ⁠1 tomaat (uitgehold), in kleine blokjes gesneden

Tip: Ook lekker om er uitgebakken magere spekreepjes aan toe te voegen! En deze salade is vooral lekker om direct op te eten, anders zijn de aardappels niet meer knapperig. Is bovenstaande hoeveelheid te veel? Halveer het dan! Dat deed ik ook voor de salade op de foto.

Bereiding

  1. Was en kook de aardappels beetgaar in ca. 20 minuten (bekijk de instructies op de verpakking)

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden

  3. Meng alle ingrediënten voor de salade met elkaar en breng op smaak peper en optioneel zout

  4. ⁠Dek af en zet in de koelkast

  5. Als de aardappels gaar zijn dan leg je een vel bakpapier op de bakplaat van de oven

  6. Leg de aardappels hierop en druk ze plat met de onderkant van een glas of grote lepel

  7. bak voor ca. 50 minuten af in de oven totdat ze krokant zijn. Houd het tussendoor in de gaten. Je kan de aardappels eventueel halverwege omdraaien.

  8. Als het te hard gaat, zet de temperatuur dan wat lager. Bak ze langer als ze nog niet krokant genoeg zijn

  9. ⁠roer de aardappels door de salade en eet smakelijk!


Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page