top of page

Bounty bananenbrood

  • femsfoodcoaching
  • 18 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 6 mei 2024

Bereidingstijd: 10 + 45 min

Als je gek bent op bounty’s en op bananenbrood dan is dit echt een recept voor jou!

ree

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

  • 3 middelgrote rijpe bananen, heel goed geprakt (eventueel 1 extra banaan voor bovenop de cake, deze houd je apart tot het einde en snijd je door midden over de lengte)

  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad

  • 80 ml ongezoete plantaardige drink

  • 40 ml (zonnebloem)olie

  • 1 eetlepel honingvervanger

  • 3 el cacao

  • scheutje vanille aroma

  • 50 g havermout

  • 1 tl baksoda

  • 100 g volkoren meel

  • 25 g eitiwpoeder chocolade smaak (of extra meel)

  • 8 g bakpoeder

  • 50 g amandelmeel

  • 20 g geraspte kokos

  • 20 g (suikervrije) chocoladedruppels

Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops, suikevrije chocolade en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)

  2. Doe de ingrediënten in de hierboven vermelde volgorde in een kom en roer steeds goed maar niet te hard

  3. Gebruik een cakevorm (mijne is 25 cm) en bekleed deze met bakpapier of vet in met bakspray.

  4. Schep het beslag in de cakevorm, top af met de fijn gehakte nootjes en leg eventueel bovenop de door midden gesneden banaan.

  5. Bak ongeveer 40-45 minuten in de oven.

  6. Als een satéprikker er schoon uitkomt dan is het bananenbrood gaar.

  7. Laat even afkoelen in de cakevorm, anders brokkelt het snel af.


bottom of page